петак, 25. март 2011.

Homemade marshmallow

18


- 460 gr šećera
- 4 kesice želatina
- 230 ml hladne vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- šećer u prahu za umakanje ili proprženi kokos
Sipajte u šerpu šećer, so i žalatin pa prelijte hladnom vodom i ostavite 5 minuta da odstoji. Zatim stavite šerpu na najmanju temperaturu i mešajte dok se šećer ne otopi - smesa ne sme da prokuva !! Kada se šećer otopio, sklonite šerpu sa ringle i smesu sipajte u vanglicu, dodajte ekstrakt vanile i mutite vruću smesu mikserom na najjačoj brzini oko 10 minuta tj. dok ne dobijete čvrst sneg (kao na slici - umućeni šne ne pada sa mutilice!).


 Dobijenu smesu stavite u papirom za pečenje obložen manji pleh (da bi bombonice bile deblje - ja sam stavila u malo veći pa su mi malo tanje ispale), poravnajte i ostavite na sobnoj temperaturi minimum 2-3 h a najbolje celu noć. Secite bombonice na željenu veličinu, uvaljajte svaku u šećer u prahu ili proprženi kokos i uverite se da su iste kao kupovne :-)! Uživajte!


P.S. Savršene su! Možete ih praviti i u boji samo dodate par kapi boje po želji u umućeni šne i polako promešajte da se boja ujednači! Ove bombonice odlično idu uz palačinke ali i kao dodatak u raznim keksićima, kolačima, tortama...samo što tada upotrebljavate šne čim ga umutite! Prijatno! 

Evo primera kako smo mi uživali - bombonicame u vrućim palačinkama i sa rendanom čokoladom  :-D !! 





18 коментара:

  1. svaka cast na domacoj verziji,super izgledaju!ja nikako da se odlucim praviti ih.inace,poseban su mi gust umocene u kakao ili toplu cokoladu:)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno..svaka cast! Super su ispali, voda mi je krenula na usta kako je dobra poslastica!:))

    ОдговориИзбриши
  3. kako fino izgledaju, njamii!
    Ugodan vikend tebi i tvojima.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo treba da se proba izgleda dobro. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  5. OMG OMG ... e ovaj recept će me doslovno ubiti :D ov iden na mom FB zidu :D

    ОдговориИзбриши
  6. Domaca varijanta marshmallow = Odlicno :)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlično izgleda. Jel sme da se prelije čokoladom?

    ОдговориИзбриши
  8. Fenomenalno izgleda! Palacinke punjene domacim marshmallowom- svaka cast na ideji! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala svima na divnim komentarima !!
    Shacky naravno da sme da se prelije čokoladom a onda je ukus - božanstven !
    Veliki pozdrav svima!

    ОдговориИзбриши
  10. Divni su ti! Ja ih radim u dvije boje - bijele i ružičaste (okus jagode) i premažem ih jednu preko druge. Fantastične su!

    ОдговориИзбриши
  11. odlično si ih napravila. Ja sam isto radila domaću verziju i zadovoljna sam onim što sam dobila, poigrala sam se sa extraktima jagode i banane pa dobila i ružičastu i žutu varijantu.

    ОдговориИзбриши
  12. jel mogu da se koriste i za fondan masu?

    ОдговориИзбриши
  13. Jovanice srecice, pa ovo je sjano! I mene zanima jel moze za fondan da se koriste?

    ОдговориИзбриши
  14. ja sam probala da ih koristim za fondan i uspeo mi je jednako dobar kao i mm fondan

    ОдговориИзбриши