понедељак, 28. фебруар 2011.

Pita i kolač sa brokolijem

9


Pita sa brokolijem



Za testo Vam je potrebno :
- 200 gr brašna
- 100 gr hladnog margarina
- 50 ml hladne vode
- prstohvat soli
Iseckajte margarin, dodajte brašno, hladnu vodu i so i rukama zamesite testo. Uvijte testo u providnu foliju i stavite u frižider 30 minuta. Odstojalo testo razvucite na veličinu kalupa za pitu ili male pitice (kao ja) i testom obložite dno i ivice podmazanog i pobrašnjenog kalupa.Izbockajte testo viljuškom na dva mesta i stavite sledeći fil.


Za fil Vam je potrebno :
- 1 manji brokoli
- 3 jaja
- 200 gr krem sira
- 2 dl mleka
- so
Brokoli operite i iskidajte cvetiće. Obarite ga u slanoj vodi 5 minuta i ostavite da se ocedi i prohladi. Umutite jaja pa dodajte krem sir, mleko i soli po ukusu pa mutite da se sve sjedini. Poređajte brokoli po testu , prelijte smesom od sira i stavite da se peče na 200 stepeni oko 1 h tj. dok lepo ne porumeni. Gotovu pitu ostavite u kalupu par minuta da se prohladi pa je izvadite , secite i uživajte ! 
P.S. Predivno ! Prijatno ! 


Kolač sa brokolijem



- 1 manji brokoli
- 1 sveža crvena paprika
- 4 jaja
- 6 kašika brašna
- 2 dl mleka
- 100 gr sitnog sira
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice aleve paprike
- so, biber (po ukusu)


Brokoli i papriku operite pa ih iseckajte i kuvajte 5 minuta u slanoj vodi. Ocedite ih i prohladite. Umutite jaja pa dodajte mleko, so, biber i brašno pomešano sa alevom paprikom i praškom za pecivo. U manju tepsiju stavite papir za pečenje pa preko njega rasporedite brokoli, papriku i sitan sir. Prelijte pripremljenom smesom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta tj. dok ne porumeni. Posle 15 minuta pečenja izvadite kolač pospite ga narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se peče. Gotov kolač secite na kriške i uživajte ! 
P.S. Odličan i zaista preukusan kolač! Prijatno!



9 коментара:

  1. Bas je lep recept a mozes i dobro da se nahranis. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Dopada mi se što se brokoli sada kod nas odomaćio i što uglavnom tokom godine ima dobru cenu. Sećam se kada je bio ekskluživna roba na pijaci, a onda su shvatili da uspeva kod nas kao i što bi dosta povrća koje je preskupo (ledena, iceberg salata...) uspevalo.
    Pite su ti odlične, mekane i čak i oni koji ne vole brokoli bi uživali.

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan recept, jako mi se dopadaju i sastojci i kombinacija boja kada se posluži na trpezi :))).

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična ideja za one koji ne vole brokulu!!

    ОдговориИзбриши