- 200 gr brašna
- 200 gr mlevenog maka
- 180 gr šećera
- 2 dl mleka
- 1 dl ulja
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kašičica kakaa
Dobro umutite jaje sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte mleko i ulje i još malo mutite. Brašno sjedinite sa praškom za pecivo i dodajte u smesu pa kratko mutite. Na kraju dodajte mak i varjačom promešajte pa polovinu mase sipajte u uži pravougaoni kalup (ili kalup po želji) obložen papirom za pečenje, a u drugu polovinu umešajte kakao, promešajte i sipajte preko belog dela. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Gotov kolač ostavite da se prohladi u kalupu pa ga prebacite na tacnu za služenje i prelijte ga glazurom od čokolade (100 gr čokolade i 2 kašike ulja) ili samo pospite šećerom u prahu. Kad se kolač i glazura skroz ohlade secite na kriške i služite. Prijatno !
P.S. Brz , mekan i jako ukusan kolačić !! Za glazuru sam mešala crnu i belu čokoladu, a Vi po želji ! Uživajte !
Predivno, super recept i slicica!!!
ОдговориИзбришиHvala Sandrice ! :-)))
ОдговориИзбришиImam vrlo sličan recept (objavila sam ga) i znam da je ovo fini i sočni kolač. A što je najvažnije, lako i brzo se radi.
ОдговориИзбришиΚάθαρσις draga hvala , zaista je odličan !
ОдговориИзбришиOdlican!!!
ОдговориИзбришиda li moze u obican pleh da se pece?
ОдговориИзбриши