понедељак, 24. јануар 2011.

Ajvar pljeskavice

17


- 600 gr mlevenog mesa (pileće, juneće, mešano - po želji)
- 5 kašika prezli
- 3 kašike ajvara
- 1 kašika slatke aleve paprike
- 1 jaje
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- peršun, začin C
Crni luk , beli luk i peršun izblendirajte što sitnije. U vanglici sjedinite mleveno meso, jaje, ajvar, alevu papriku, izblendirane crni luk, beli luk i peršun, prezle , začinite po ukusu začinom C pa rukama mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje (po potrebi dodajte još prezli i malo duže mesite). Nauljenim rukama oblikujte pljeskavice željene veličine pa ih pržite u dubljem ulju. Služite tople pljeskavice uz prilog po želji ili u lepinji. 
P.S. Savršene i brze pljeskavice !! Uživajte i prijatno !!

17 коментара:

  1. Mmmmmmm, predivno draga, fantasticno izgledaju, tako ukusne :)

    ОдговориИзбриши
  2. Divota, baš bih jednu, njamii!

    ОдговориИзбриши
  3. Već vidim jednog južnjaka koji će da im se raduje!

    ОдговориИзбриши
  4. Pa prijatno Tanjice !!! :-)))
    Hvala Surac !!:-)

    ОдговориИзбриши
  5. Vera, Majo , Aleksandra hvala devojke !! :-))

    ОдговориИзбриши
  6. Baš bih rado sad za večeru, jednu u lepinji i sir kao prilog. :))

    ОдговориИзбриши
  7. Da se pohvalim :) Ama bas takav recept imam!!!! Fantasticne su i mekeeeeeeeeeee!!!!! Najbolje od svih drugih podvrsta :) Pozdrav ♥

    ОдговориИзбриши
  8. Ummmmm.. još napuniti ih sa sirom i šunkom/pršutom.. jaoooo..

    ОдговориИзбриши
  9. Njamiii :) Pratim te!:)
    http://fashiondreamsandthings.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Drage moje devojke hvala Vam puno na divnim komentarima!!

    ОдговориИзбриши
  11. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  12. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши