уторак, 14. децембар 2010.

Piletina sa pečurkama i kikirikijem

2

- 500 gr pilećeg belog mesa 
- 300 gr pečuraka
- 50 gr pečenog kikirikija 
- 2 dl belog vina
- 1/2 dl soja sosa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 puna kašika kisele pavlake 
- peršun, začin C
Crni i beli luk sitno iseckajte pa propržite na malo ulja. Dodajte piletinu sečenu na kockice i pržite dok meso ne dobije boju. Pečurke isecite na listiće, dodajte ih mesu, nalijte sve vinom i pustite da tečnost skoro sva uvri na umerenoj temperaturi (da ostane pri dnu odprilike 1 prst tečnosti ). Pred kraj dinstanja dodajte seckan peršun , krupnije mleven kikiriki i soja sos pa krčkajte još oko 5 minuta. Začinite po ukusu, dodajte pavlaku promešajte i servirajte uz npr. baren pirinač. :-)  
P.S. Odlično i brzo jelo ! Prijatno ! :-))
 

2 коментара:

  1. Majko milaa ovo je sigurno jako finoo!:)
    Pusa i pozdrav draga Jovana.

    ОдговориИзбриши
  2. Pa nemam reci, prosto svako jelo tvoje govori samo za sebe :) Obozavam kombinaciju piletine, kikirikija i belog vina !!!!

    ОдговориИзбриши