недеља, 7. новембар 2010.

Piletina u limunu

5

- 4 bataka sa karabatacima
- 2 dl belog vina
- 6 čena belog luka
- 1 veći limun
- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)
- so, biber, ulje
Odvojite batake od karabataka. Posolite , pobiberite, stavite začinsko bilje (ako je sveže onda jednu šaku mešanog bilja, a ako je suvo onda po 1 kašičicu od svake biljke), kašiku ulja i rukama utrljajte u meso. Limun operite i isecite na kolutove, a beli luk oljuštite. Stavite meso u tepsiju ali tako da ne naleže jedno na drugo, sipajte vino, stavite kolutove limuna i beli luk , prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite da se peče 50 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju, pojačajte rernu na 190 i pecite još 1 h dok meso ne dobije lepu hrskavu koru. Povremeno okrećite i limun i meso u tih sat vremena. Služite uz prilog od palente ili već po Vašoj želji.
P.S. Ručak koji je oduševio mog supruga jer obožava limun u svakom obliku! On kaže da je kora divno hrskava ,meso savršeno mekano , a limun i beli luk su mesu dali fantastičan ukus ! Ja ne volim limun tako da verujem svom najstrožijem žiriju :-))) ! Prijatno! :-)

5 коментара: