четвртак, 4. новембар 2010.

Brza piletina

2

- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)
- 100 gr pirinča
- 100 gr kukuruza
- 100 gr graška
- 1 crvena paprika
- 3 kašike kikiriki putera
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kečapa 
- začin C, vegeta
Meso isecite na kockice (ako su u pitanju bataci odvojite meso od kostiju). U činiju stavite meso , začinite sa začinom C i dobro promešajte. Dodajte kikiriki puter i soja sos i rukama sve izmešajte da svako parče mesa bude uvaljano u puter i sos. Pržite meso na ulju sa svih strana. Na pola prženja dodajte kečap i dobro promešajte meso.Prženo meso vadite rešetkastom kašikom i stavite na toplo. U šerpu stavite grašak, kukuruz i seckanu papriku da se kuvaju pa na pola kuvanja dodajte pirinač, nalijte vode da ogrezne, sipajte kašiku ulja i začin C i kuvajte dok tečnost ne ispari tj. dok pirinač ne bude kuvan. Servirajte pirinač na tanjir a preko stavite piletinu i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično :-)) ! Prijatno!

Related Posts:

  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More
  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More

2 коментара:

  1. Odlična marinada! Vjerojatno ću je probati i na svinjetini, kako bih i ja mogla jesti jer me baš privlači.

    ОдговориИзбриши
  2. e ovo ti je super, lagano i za jelo i za spremanje, svidja mi se :)

    ОдговориИзбриши