- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)
- 100 gr pirinča
- 100 gr kukuruza
- 100 gr graška
- 1 crvena paprika
- 3 kašike kikiriki putera
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kečapa
- začin C, vegeta
Meso isecite na kockice (ako su u pitanju bataci odvojite meso od kostiju). U činiju stavite meso , začinite sa začinom C i dobro promešajte. Dodajte kikiriki puter i soja sos i rukama sve izmešajte da svako parče mesa bude uvaljano u puter i sos. Pržite meso na ulju sa svih strana. Na pola prženja dodajte kečap i dobro promešajte meso.Prženo meso vadite rešetkastom kašikom i stavite na toplo. U šerpu stavite grašak, kukuruz i seckanu papriku da se kuvaju pa na pola kuvanja dodajte pirinač, nalijte vode da ogrezne, sipajte kašiku ulja i začin C i kuvajte dok tečnost ne ispari tj. dok pirinač ne bude kuvan. Servirajte pirinač na tanjir a preko stavite piletinu i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično :-)) ! Prijatno!
Odlična marinada! Vjerojatno ću je probati i na svinjetini, kako bih i ja mogla jesti jer me baš privlači.
ОдговориИзбришиe ovo ti je super, lagano i za jelo i za spremanje, svidja mi se :)
ОдговориИзбриши