недеља, 3. октобар 2010.

Ledene kocke 2

6

Za koru Vam je potrebno :
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 3 kašike kakaa
- 1 kesica praška za pecivo
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca penasto umutite sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i kakao i malo mutite mikserom da se sve sjedini. Dodajte sneg od belanaca pa varjačom mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Masu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu koru izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. 
Za preliv Vam je potrebno :
- 2 čaše vode (čaša od 2 dl)
- 250 gr šećera
U šerpu stavite šećer i vodu, ostavite da proključa pa vruć preliv kutlačom prelivajte preko ohlađenog kolača. Ostavite kolač da se ponovo malo prohladi.
Za fil Vam je potrebno :
- 5 dl mleka
- 10 kašika šećera
- 4 kašike gustina
- 125 gr margarina
- 1 kesica vanil šećera
U 1 dl hladnog mleka razmutite gustin. Preostalo mleko (4 dl) izmešajte sa šećerom i vanil šećerom i stavite da prokuva. U prokuvano sipajte razmućeni gustin pa mešajte žicom za mućenje dok se ne zgusne (gusina kao puding). Sklonite sa ringle pa u vruć fil dodajte margarin i mutite žicom za mućenje dok se masa lepo ne sjedini pa je rasporedite po prohlađenj kori. 
Za glazuru Vam je potrebno :
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
- kašičica margarinaStavite čokoladu, mleko i ulje na tihu vatru da se istopi pa umešajte margarin i prelijte preko kolača. 
P.S. Možda će Vam delovati malo fila ali verujte sa više ne treba ! Kora je toliko sočna i mekana da je ova količina fila sasvim dovoljna da svi ukusi dođu do izražaja ! Uživajte i prijatno :-D !

6 коментара:

  1. obožavam ovaj kolač!!!
    Ja bih sad jedan, mmm...baš bi mi prijao.

    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Izvoli draga Zondra ! :-)) Hvala puno i veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa............ Ledene kocke!!!!!!!!!!! Obozavam ih! A kako su tek lepe,ovde naa slici,mogu da mislim kakvog su ukusa... :) Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Divno pripremljeno. Poznat i tako obozavan kolac, narocito sto se mojih ukucana tice. Odlicno

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila :) Pun pogodak!! Thx!!

    ОдговориИзбриши