четвртак, 07. октобар 2010.

Junetina sa pečurkama

2

- 700 gr junećeg mesa (od buta)
- 300 gr pečuraka
- 2 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice šećera 
- 50 gr margarina
- peršun, so, biber
Meso isecite na trake, šampinjone na veće komade a luk na rebarca. Na magarinu uz dodatak malo ulja ispecite meso sa svih strana (posolite i pobiberite meso kad stavite da se peče), pa ga izvadite i stavite na toplo mesto. U istu masnoću stavite luk, dodajte šećer i so i pržite luk dok skroz ne omekša. U čist tiganj procedite luk i masnoću pa u "čistu" masnoću stavite pešurke i propržite ih oko 3 minuta. Vratite meso , dodajte peršun, kiselu pavlaku, još začinite po ukusu i samo sačekajte da proključa pa servirajte uz prilog po želji . :-D
P.S. Divno, ukusno i mekano meso se savršeno uklopilo sa , meni omiljenim , pečurkama i pavlakom a sve dopunjeno makaronama ! Jednostavan i brz ručak ili večera ! Luk procedite kroz metalnu cediljku a sve zato da bi sos bilo gladak (sa lukom uradite šta želite ali ga ne vraćajte u sos ) :-D ! Prijatno ! 

2 коментара:

  1. Odličan recept!!!

    Ugodan vikend i šumski pozdrav od svih nas:)

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. OOOO hvala draga moja Zondra! Veliki pozdrav i Vama ! :-*

    ОдговориИзбриши