среда, 6. октобар 2010.

Fileti ribe u mleku

6



- 3 veća fileta ribe (po želji) 
- 5 dl mleka
- 1 praziluk ili crni luk
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Filete ostavite da se odmrznu pa svaki presecite na dva dela. U dublji tiganj sipajte mleko  dodajte praziluk iseckan na kolutove ili crni luk na rebarca, so, biber, muskatni oraščić i sve promešajte. Složite ribu u tu mešavinu i stavite na laganu vatru da se kuva Pogledajte donju sliku). Kad prokuva krčkajte još 20 - tak minuta i jelo je gotovo. Po želji možete , kao i ja, da izvadite filete i na kratko ih propržite na malo ulja da porumene, ali i ne morate ( propržila sam ih za supruga a ja sam jela kuvane :-D ). Vadite filete na tanjir pa prelijte sa malo mleka u kome se kuvalo i služite uz prilog po želji. :-D
P.S. Brza , mekana i veoma ukusna riba! Ja sam stavljala filete pangasiusa , a služila sam uz krompir salatu - kombinacija je savršena! Prijatno ! :-)))))

Related Posts:

  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More

6 коментара:

  1. odlično izgleda Joja, svaka čast, pravi si Karapanđa!!!
    Pusaa!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe hvala draga moja Zondra na komentarima ! Veliki pozdrav ! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko fantasticnih recepata, od moje zadnje posjete i svi su jednako primamljivi. Bravo Jovana:))
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  4. Baš sam isplanirala da danas nešto napravim sa ribljim filetima, i sad znam i šta ću!!!Hvala Jovana na receptu :)))

    ОдговориИзбриши
  5. ja sam isto probala i svi su se odusevili. Jednostavno, zdravo i dibro
    Hvala puno

    ОдговориИзбриши