уторак, 21. септембар 2010.

Šareni kuglof 3

8


- 3 jaja
- 220 gr brašna
- 2 dl jogurta
- 150 gr šećera
- 1,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašičica arome vanile
nekoliko kapi crvene prehrambene boje  
Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte žumanca i penasto umutite. Sipajte jogurt i ulje i još malo mutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte smesi od jogurta, sipajte aromu vanile i dobro promešajte. Podelite masu na 3 dela. Jedan deo ostaje žut, u drugi dodajte nekoliko kapi crvene prehrambene boje , a u treći kakao prah. U podmazan i brašnom ili prezlama posut kalup za kuglof naizmenično sipajte kašikama svaku masu. Stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta ( proverite čačkalicom da li je pečen ). Gotov kuglof izvadite i ostavite par minuta u kalupu pa ga izvrnite na tacnu za serviranje. 
P.S. Mirisan i tako divno mekan kolač! Po želji možete u kolač dodati rendanu koricu limuna , a pre serviranja odozgo možete posuti prah šećer ! Prijatno! :-D

8 коментара:

  1. Ludo izgleda a deca mora da su oduševljena kad vide ove boje!

    ОдговориИзбриши
  2. Sigurno nestane u jednom sjedenju/jedenju. Dobra ideja za dosadne kuglofe.

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje devojke hvala Vam ! Ovaj kuglof je nastao jutros u 6 h a šare su trenutak inspiracije, a i čekalo nas je druženje sa većom decom (moj bebac je još mali za ovu vrstu kolača) pa su morali da se zaslade malo sa šarenim , mekanim i ukusnim kolačićem :-D ! Uživajte i Vi !Pozdrav svima!

    ОдговориИзбриши
  4. baš sam se oduševila ovim izgledom, odličan kuglof

    ОдговориИзбриши