среда, 22. септембар 2010.

Piletina sa sosom od kikiriki putera

5

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 dl mleka
- 4 kašike prezli
- 2 kašike susama
- kašičica bosiljka
- kašičica origana
- pola kašičice karija 
- malo belog luka u prahu
- začin C 
Meso iseckajte na veće komade pa ih potopite u mleko i ostavite bar pola sata. U posebnu činiju izmešajte prezle, susam , bosiljak, origano, kari i beli luk. Meso izvadite iz mleka, začinite ga začinom C i svaki komad dobro uvaljajte u mešavinu od prezli. Pržite u malo dubljem ulju da porumeni sa obe strane. Gotovo meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće. Služite uz pečeni krompir i sledeći sos od kikiriki putera.
Za sos Vam je potrebno :
-2 kašike kikirirki putera
- 60 gr neslanog kikirirkija
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica soja-sosa
- pola kašičice đumbira
- so
U šerpicu izmešajte kikiriki puter, soja-sos, 5 kašika vode, đumbir, limunov sok i zagrejte uz neprestano mešanje. Dodajte pavlaku, krupnije samleveni kikiriki, posolite po ukusu i mešajte dok ne proključa. Kuvajte još minut uz mešanje pa sklonite i poslužite toplo. 
P.S. Odlična kombinacija ukusa ! Meso odstojalo u mleku je savršeno mekano i ukusno čak i sutradan ako uopšte ostane nešto :-))) ! Krompir sam samo isekla na režnjeve , začinila ga sa "Začin C MAX" mešavinom za pečeni krompir, prelila sa malo ulja i ispekla u rerni !Prijatno ! :-D

5 коментара:

  1. Baš je interesantan recept, sigurna sam da će se moja ćerka oduševiti ukusom :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovakva jela ali ih izbegavam zbog alergijske reakcije (na kikiriki) u porodici. Mozda isprobam... meni sos sa kikirikijem a njima neki majonez ili nesto slicno :)

    ОдговориИзбриши
  3. kako ovo dobro i ukusno izgleda Jojaa!
    Njamii!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Vam devojke , neobično i odlično! Pozdrav ! :-D

    ОдговориИзбриши