уторак, 28. септембар 2010.

Pečeni chessecake

3

Za koru Vam je potrebno :
- 300 gr mlevenog keksa (plazma, integralni...)
- 130 gr margarina
Keks i margarin stavite u vanglicu i rukama zamesite kompaktnu smesu. Okrugli kalup za tortu skroz obložite folijom, stavite smesu od keksa u kalup i oblikujte rukama koru . Stavite koru u frižider na 10 minuta tj. taman dok umutite fil :-D .
Za fil Vam je potrebno :
- 900 gr krem sira
- 200 gr kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 3 jaja
- 1 žumance
- 3 kašike brašna
- rendana kora limuna (po želji)
U vanglicu stavite krem sir , pavlaku i šećer i mutite par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje i žumance , koru limuna i brašno i još malo mutite da se sve sjedini. Fil sipajte preko kore . Uzmite malo veću tepsiju od kalupa, sipajte u nju 2 čaše vode , stavite tanjir okrenut naopačke u tu tepsiju pa na tanjir stavite kalup a sve iz razloga što kalup možda pušta vodu na sastavu negde a i da se kora ne presuši. Stavite kolač da se peče na 180 stepeni oko 70 minuta. Po potrebi (zavisi od jačine rerne) na pola pečenja stavite alu-foliju preko kolača da ne zagori. Kolač izvadite ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi oko 2h, pa ga stavite u frižider preko noći. Pre služenja kolač izvadite iz kalupa, skinite foliju, secite parčad i  prelijte sledećim prelivom.
Za preliv Vam je potrebno :
- 300 gr smrznutog voća (po želji)
- 3 kašike šećera
- 4 kašike vode
Vodu , šećer i smrznuto voće stavite u šerpicu i na ringlu da provri pa krčkajte još minut , sklonite sa ringle i prelijte preko ovog divnog kolača.
P.S. Ja sam radila duplo manju meru! Inače kolač je - no comment ! :-)))))))))))))) Prijatno! 

3 коментара:

  1. ovaj kolač izgleda prekrasno!
    Rado bih navratila do tebe i ostala par dana da mi kuhaš svoje specijalitete, može?:)
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. draga Zondra da samo znas kako tek meni nedostaje sekina kuhinja :((((( ovaj kolac je vise nego dobar i primamljiv ali bojim se da se usudim da napravim (malkice sam seprtlja u kuhinji :) a sto se tice dolaska bicu slobodna da Vas u ime svoje sestre pozovem, a verujem da ce se i ona sloziti sa mnom.verujem da bi bio obostran uzitak i u druzenju i u hrani:))) veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Izgleda tako socno i sa dosta voca, bas kako ja volim :)

    ОдговориИзбриши