среда, 22. септембар 2010.

Karamel bademi

9

- 5 šoljica badema  (šoljice za kafu)
- 3 šoljica šećera
- malo margarina
Sipajte šećer u šerpu pa mešajte na najjačoj temperaturi dok se ne istopi ( možda će Vam izgledati kao da se ušećerio ali ništa ne brinite, tako treba ). Nastavite da mešate dok šećer ne dobije lepu braon boju. Dodajte bademe i brzo promešajte da svaki badem bude obložen šećerom. Tepsiju premažite sa malo margarina i brzo sipajte smesu u pleh, rastanjite i ostavite da se ohladi 30 minuta pa lomite i krckajte ! :-D
P.S. Ovo je slatkiš na brzaka a od onoga što se može naći u kući ! Ja sam stavila pola belog ,pola žutog šećera - izbor je na Vama ! :-D  

9 коментара:

  1. evo je opet!!!!!!!!!! pa odmaras li ti seko nekada? bas zavidim tvojim ukucanima al se slade :)ovo me podseti na skolske dane i poslasticarnice blizu osnovne, secas se?

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Draga Zondra! :-D
    Kako da ne sejo pa ko je u porodici tamanio najviše slatkiša?? JA NARAVNO !!! :-))))))

    ОдговориИзбриши
  3. Podsjetila si me na slatkiše koje smo nekada davno radili kod kuće s orasima - upravo tako, jasno bez smeđeg šećera. Mislim da ih je mama koristila za neke kolače (sve se mljelo), ali ja sam voljela lomiti zube jedući ih.

    ОдговориИзбриши
  4. Koliko Jovana kuva mi ne možemo da stignemo da prokomentarišemo. Prvo ona kikiriki piletinaj je odlična a ovi bademi mogu odmah posle nje na grickanje. Na ćalost ja imam ukućane sa zubima koji ne dozvoljavaju to krckanje ali ovo me podseća na susam lolice!

    ОдговориИзбриши
  5. ovo je odličan i brz slatkiš, svaka čast na odličnoj ideji

    ОдговориИзбриши
  6. Aki samo klopaj ! :-))
    Κάθαρσις, Jelena, Nina to sa orasima je i dan danas popularno kod nas za grilijaš tortu uh kad to moja ujna napravi pa to je prste da poližeš, samo ide i viče "neću imati dovoljno za tortu! " hehehehehe! Nisu ni kod nas starijim ukućanima zubi jača strana ali trude se , tope u ustima i slade se ! :-)))) Hvala Vam devojke od srca ! :-*

    ОдговориИзбриши