понедељак, 26. јул 2010.

Kolač sa jogurtom

6

Za koru Vam je potrebno :
- 2 jajeta
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 6 kašika ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte mleko i ulje pa još malo mutite. Na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kratko mutite da se sjedini. Smesu izručite u malo dublji podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Ostavite koru u tepsiji da se prohladi pa preko nje stavite sledeći krem.
Za krem Vam je potrebno :
- 1/2 l slatke pavlake
- 3 dl jogurta
- 8 kašika šećera
- 30 gr želatina u prahu
Stavite jogurt sa šećerom u šerpu da se malo ugreje. Želatin rastopite u 7 kašika hladne vode i dodajte u zagrejani jogurt i dobro promešajte žicom za mućenje da se ne naprave grudvice. Ostavite da se malo prohladi uz povremeno mešanje. U međuvremenu umutite slatku pavlaku pa joj dodajte smesu od jogurta i želatina i polako sve promešajte žicom za mućenje dok se lepo ne sjedini. Krem rasporedite preko kore i ostavite u frižideru da se stegne. Pre služenja kolač ukrasite voćem po želji.
P.S. Lagan i vazdušast kolač ! Koru možete po želji natopiti sa malo nekog voćnog soka !Prijatno :-D 
 

6 коментара:

  1. jagodice su super, kao cvetic....ovaj fil sa jogurtom moze da se iskoristi i u drugim varijantama...zapisano

    ОдговориИзбриши
  2. draga jovana jutros sam odmah dobila jednu kilu kad sam otvorila tvoj blog :))......i još jednu od pogleda na ovaj predobri kolač,radim nešto vrlo slično,uglavnom s voćem.......
    pusa:)).....

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман27. јул 2010. 08:59

    Ovo izgleda famozno a vjerujem da je okusom mmm... divnoo!
    Pozdrav tebi:)
    Kiss

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Vam drage moje ! Može naravno da se stavlja voće u fil kao i da se krem koristi u drugačijim varijantama ! Kako god da napravite odlično je ! Prijatno :-D

    ОдговориИзбриши