среда, 7. јул 2010.

Keksići

4

- oko 300 gr brašna
- 125 gr margarina
- 100 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 2 žumanceta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
U vanglu naseckajte margarin , pa dodajte sve ostale sastojke i ručno umesite testo. Razvucite testo na 0,5 mm debljine , vadite keksiće željenih oblika i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih na 220 stepeni oko 7 minuta ( ali bukvalno toliko im je potrebno da se ispeku - taman da operete sudove i gotovi su :-D ). Čim dobiju blago žućkastu boju izvadite ih jer će u suprotnom da se prepeku! Ostavite ih u plehu da se ohlade. Po želji ih pospite šećerom u prahu.
P.S. Kad ih ređate u pleh ostavite malo mesta između dva keksića jer narastu dok se peku pa se slepe jedan za drugi kao što se meni desilo :-D ! Jako brzo se spremaju i ispeku- idealni su uz mleko !  Od ove mase će Vam ispasti dosta keksića veličine manjih vanilica (ovo što vidite na tacni + još toliko :-D ).

4 коментара:

  1. Draga Jovana, dodji na moj blog, imam nesto za tebe:))

    ОдговориИзбриши
  2. Draga seko, nisam znala za tvoj kulinarski talenat! Ja bas i nisam neki majstor ali ovo cu da probam da ispecem mom vilenjachicu da gricka :-). A i ostale stvari su ti super, probacemo, super su ti jasni recepti, i sto je najvaznije - provereni. Ljubac za tebe i malisu!
    Milica

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala sestro samo napred i prijatno ! LJubim te

    ОдговориИзбриши