- 400 gr belog mesa
- 400 gr šampinjona
- 2 dl kisele pavlake
- 2 pune kašike senfa
- 2 kašike soja-sosa
- 2 kašike susama
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na manje kockice, dodajte mu senf i dobro promešajte da svaka kockica bude uvaljana u senf. Zagrejte ulje i pržite meso dok ne porumeni sa svih strana tj. dok ne dobije zlatno-žutu boju, a onda mu dodajte soja-sos i 0,5 dl vode pa ostavite da krčka nekih 5 minuta. Kad je meso pečeno izvadite ga u činiju. U tiganj (u kom se peklo meso) dodajte još malo ulja i stavite susam da se proprži 1 minut pa mu dodajte naseckane pečurke, začinite, dodajte 0,5 dl vode i krčkajte dok ne ispari sva tečnost. Kad tečnost ispari sklonite pečurke sa ringle, dodajte pavlaku i meso i dobro promešajte. Servirajte uz pirinač ili pire krompir ili špagete..
P.S. Piletina se može spremiti na stotine načina pa Vam ja evo predlažem još jednu ekstra varijantu - preukusno+brzo=opet ćete praviti :-D ! Prijatno !
Mmm ovo je sigurno jako fino! Vrlo originalni recepti, svi potencijalni za moju kuhinju;). Blog mi se jako sviđa.
ОдговориИзбришиPS: Imaš li email, imam jedno pitanje za tebe?
Sve pohvale, pozdrav!
Hvala najlepše LadyA! Pišite mi na jojamoja@hotmail.com ! Veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиOdlično, danas isprobano. Preporučujem svima da isprobaju ovaj recept.
ОдговориИзбришиHvala Jaco na isprobavanju i drago mi je da ste uživali :-) puno pozdrava!
ОдговориИзбришиProbacemo a onda stavljamo koment :)
ОдговориИзбриши