понедељак, 03. мај 2010.

Piletina na kineski način

0

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 kašike senfa
- 1 dl soja sosa
- 150 gr susama
- šolja pirinča (šolja od 2 dl )
- 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po izboru 
- začin C
- limun 
Pileće belo meso isecite na komade veličine kažiprsta. U činiju pomešajte senf, soja sos i začin C  po ukusu ,stavite u to isečeno meso i ostavite u frižider 2-3 sata ili celu noć. Zagrejte ulje, svaki komad mesa uvaljajte u susam i stavite da se prži dok lepo ne porumeni sa obe strane. Vadite gotove komade mesa na papirni ubris da se ocede od viška masnoće. Stavite pirinač da se kuva (recept za kuvani pirinač naći ćete u PRILOZI-ma). U tiganj stavite malo ulja i kad se zagreje stavite smrznuto povrće i pržite oko 5 min .Dodajte hladan pirinač i dobro promešajte pazeći da se pirinač ne raspadne. Začiniti po ukusu i servirajte uz mesi i kriške limuna.
P.S. A sad mali da uživamo po kineski !  

0 коментара:

Постави коментар