петак, 14. мај 2010.

Krompirići sa rebarcima

0


1/2 kg mladih krompirića
- 1/2 kg svinjskih rebara
- 2 paradajza
- 2 paprike
- 2 čena belog luka 
- začin C , peršun
Rebra odvojte, pa ih stavite u mešavinu ulja i začina C i ostavite da odstoje u frižideru par sati ili preko noći (tako je meso mnogo ukusnije! ). Krompiriće operite, uvaljajte ih u začin C pa ih stavite u nauljenu vatrostalnu činiju. Paradajz i papriku iseckajte i stavite preko krompirića. Preko stavite meso pa pospite seckanim peršunom i belim lukom i zalijte sa malo marinade u kojoj je stajalo meso. Pokrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni 20 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se zapeče. Poslužite uz salatu po želji !
P.S. Ako želite možete dodati i ruzmarin, majčinu dušicu ili bosiljak ili neki začin koji volite ! Prijatno !

0 коментара:

Постави коментар