петак, 14. мај 2010.

Krompirići sa rebarcima

0


1/2 kg mladih krompirića
- 1/2 kg svinjskih rebara
- 2 paradajza
- 2 paprike
- 2 čena belog luka 
- začin C , peršun
Rebra odvojte, pa ih stavite u mešavinu ulja i začina C i ostavite da odstoje u frižideru par sati ili preko noći (tako je meso mnogo ukusnije! ). Krompiriće operite, uvaljajte ih u začin C pa ih stavite u nauljenu vatrostalnu činiju. Paradajz i papriku iseckajte i stavite preko krompirića. Preko stavite meso pa pospite seckanim peršunom i belim lukom i zalijte sa malo marinade u kojoj je stajalo meso. Pokrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni 20 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se zapeče. Poslužite uz salatu po želji !
P.S. Ako želite možete dodati i ruzmarin, majčinu dušicu ili bosiljak ili neki začin koji volite ! Prijatno !

Related Posts:

  • Punjene paprike- 6 manjih paprika babura - 500 ml tomatina  - 400 gr junećeg mlevenog mesa - 150 gr barenog pirinča - 2 struka praziluka - 1 šargarepa - 1 veći … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More

0 коментара:

Постави коментар