недеља, 25. април 2010.

Pita sa makom

1

- 500 gr kora za pitu
- 250 gr mlevenog maka
- 2,5 dl mleka
- 250 gr šećera
- 150 gr suvog grožđa
- 3 jaja
- 1 kisela pavlaka
- ulje , šećer u prahu
U nauljen pleh poređajte 3 kore pa filujte sledećim nadevom : mak prokuvajte sa mlekom, šećerom i suvim grožđem i prohladiti. Filovati svaku treću koru i završiti sa korama. Isecite pitu na parčad ( veličina po želji ) i zalijte sa mešavinom umućenih jaja sa pavlakom.Stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 min. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.  
P.S.Pita je slikana bez šećera u prhu da biste videli kako treba da izgleda kad se ispeče. Predivna je ! 

1 коментар:

  1. a da pavlaka ne daje slan ukus ovom jelu koje je inace dezert?

    ОдговориИзбриши