субота, 24. април 2010.

Mesni rolat sa paradajzom

0

- 500 gr mlevenog junećeg mesa
- 4 jaja (2 tvrdo kuvana i 2 sveža )
- 100 gr seckane čajne kobasice
- 600 gr paradajza
- 50 gr ovčijeg sira
- 50 gr feta sira
- 80 gr rendanog kačkavalja
- 80 gr prezli
- 2 čena belog luka
- peršun , začin C , so 
Izmešajte mleveno meso sa 2 sveža jajeta i sitno seckanom čajnom kobasicom , dodajte rendan ovčiji sir , izgnječen feta sir , prezle ,seckan peršun, začin C (po ukusu),so i biber i sve lepo umesiti. Na providnu rastegljivu foliju namažite malo ulja pa rastanjte meso na debljinu 1,5 cm u oblik pravougaonika pa celom dužinom po sredini stavite 2 kuvana jajeta isečena na kolutove i 2 oljuštena paradajza isečena na kockice. Preko jaja i paradajza pospite rendan kačkavalji pažljivo uvijte u rolat uz pomoć folije. Ostatk paradajza oljuštite , iseckajte i pomešajte sa seckanim belim lukom. Vatrostalnu činiju nauljite, stavite paradajz sa belim lukom pa preko njega spustite mesni rolat. Pecite na 200 stepeni oko 300 minuta.Servirajte uz grašak ( pogledajte PRILOZI ).
P.S.Uživajte u predivnom ukusu ! 

0 коментара:

Постави коментар