среда, 10. новембар 2010.

Krem čorba od brokolija i piletina sa račićima

4

Za krem čorbu Vam je potrebno :
-  400 gr brokolija
- 1 manja šargarepa
- 1 manja glavica crnog luka 
- 2 čena belog luka 
- 2 kašike margarina
- 2 dl mleka 
- 1 kašika brašna 
- 1 kašika gustina
- malo neutralne pavlake, so, biber
Stavite brokoli i šargarepu u šerpu i nalijte sa 3 čaše vode. Na margarinu izdinstajte iseckani beli i crni luk. Kuvani brokoli i šargarepu vadite rešetkastom kašikom i stavite u blender zajedno sa izdinstanim lukom pa sve dobro izblendirajte. Ovu smesu vratite u šerpu u kojoj se dinstao luk, nalijte vodom u kojoj se kuvalo povrće (oko 2 čaše) i dodajte 1 dl mleka. U preostalo mleko razmutite brašno i gustin pa kada čorba provri dodajte ovu mešavinu i dobro promešajte žicom za mućenje. Kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz stalno mešanje. Začinite čorbicu po ukusu solju i biberom. Služite uz malo neutralne pavlake.
Za piletinu sa račićima Vam je potrebno :
- 2 pileća bela mesa
- 300 gr zamrznutih račića
- 150 gr kačkavalja
- začin C 
Meso začinite pa ispecite na ulju. Izvadite meso iz tiganja , stavite račiće da se dinstaju i isprže (nije potrebno odmrzavati račiće , oni će prvo pustiti vodu ali će se na kraju lepo ispržiti ). Začinite ih , narendajte preko kačkavalj i služite toplo. 
P.S. Čorba je predivna , a ručak - kaloričan ali brz i jako ukusan :-))) ! Kombinacija je neuobičajena ali dobitna! Inače ovo je jelo koje mi je preporučio moj dragi zet! On kaže da se ovo jelo jede u Njujorku (gde inače živi) samo ide još i paprika koja se isprži sa piletinom i kao prilog pire krompir ! Uh , više pojma nemam šta bi bio prilog a šta glavno jelo ! Mislim da bi bilo mnogo da sam i to stavila a Vi kako želite ! U svakom slučaju čeka Vas divan i ukusan obrok ! Prijatno! :-)

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More

4 коментара: