среда, 9. јун 2010.

Punjene pečurke

2


- 500 gr pečuraka
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- origano, začin C
- malo margarina
Pečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki , sitno ih naseckajte i pospite sa malo začina C. U tepsiju sipajte malo ulja i rasporedite iseckane peteljke. Šunku i kačkavalj isecite na kockice. U svaku pečurku stavite "na vrh noža" margarina, pospite malo začina C, pa napunite sa šunkom i kačkavaljem i pospite origanom. Tako uradite sa svim pečurkama i složite ih preko seckanih peteljki u tepsiji. Rernu zagrejte na 200 stepeni pa pecite oko 20-tak minuta. Služite toplo uz neku salaticu.
P.S. Lagano, brzo i ukusno jelo !  Možete jesti kao glavno jelo ili prilog !

Related Posts:

  • Punjeni mesni rolat - 400 gr mlevenog mesa - 150 gr feta sira- 1 veza blitve- 2 kuvana jaja- 1 žumance- 2 kašike prezli- 2 kašike kečapa- 1 kašika soja-sosa- biber,… Read More
  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More
  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More
  • Piletina u sosu sa pečurkama - 400 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka - 3 dl pileće supe - 60 ml belog vina - 3 kašike brašna - 2 kašike pavlake - 1 manji praziluk - 1 kaši… Read More

2 коментара: