- 400 gr mlevenog mesa
- 150 gr feta sira
- 1 veza blitve
- 2 kuvana jaja
- 1 žumance
- 2 kašike prezli
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja-sosa
- biber, začin C, malo peršuna
Prezle natopite sa dve kašike vode. Blitvu dobro operite , odsecite koren i potopite je u vrelu vodu na 15-tak minuta pa je ocedite i sitno iseckajte. Kuvana jaja izrendajte a sir izgnječite viljuškom. U mleveno meso stavite žumance , natopljene prezle, malo seckanog peršuna, biber i začin C po ukusu. Sve dobro rukama umesite i rastanjite na nauljenoj alu-foliji na oko 5 mm debljine. Izmešajte blitvu, sir i jaja i nanesite smesu preko mesa pa uvijte u rolat, stavite ga u pleh, prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta (foliju skinite posle 25 minuta pečenja) . Na 10 - tak minuta pre kraja pečenja izvadite rolat i premažite ga sa kečapom pomešanim sa soja-sosom i vratite da se zapeče. Gotov rolat izvadite, prohladite , secite na kriške i služite uz prilog po želji , a može i samo uz salatu ! Prijatno!
P.S. Božanstven rolat! Ja sam koristila mešano svinjsko i pileće meso , a Vi po želji ! Umesto blitve možete staviti spanać ili zelje! Uživajte !
Ovo jelo bi trebalo biti za laku noć?:)
ОдговориИзбришиŠto nam radiš ženo, uvijek ogladnim kad vidim postve sa hranom prije spavanja? Ne to raditi, ne,ne:))
Izgleda savršeno ukusno, mirisno...!
Pusa.
jovana pa ovo jako fino izgleda...
ОдговориИзбришиovo je fantastično, jako fino i dekorativno
ОдговориИзбришиsvida mi se !!!!:)
ОдговориИзбришиRolat izgleda savršeno...
ОдговориИзбришиOvo izgleda odlično
ОдговориИзбришиSavrsenstvo. Svaka cast, draga. Predivno
ОдговориИзбришиI ja mislim da je jedna rec dovoljna,SAVRSENO!!!
ОдговориИзбришиMljac, predivno :)
ОдговориИзбришиStvarno prekrasno! Od sastojaka, recepta, prezentacije do fotki! :)
ОдговориИзбришиGladna sm, jako! :)
Odlično izgleda, sve pohvale :)))
ОдговориИзбришиOdličan rolat!
ОдговориИзбришиovo je odlično ! Super rolat i super si ga napravila. Jako mi se sviđa recept i kako sve skupa izgleda. Za isprobati ga.... :)
ОдговориИзбришиVolim ovakve rolade jer h možemo napraviti u bezbroj kombinacija a uvijek jako fine.
ОдговориИзбришиJovana, slike su odlične! Slično sam pravila ali sa kajganom! Nisam nikada prezle namakala pre upotrebe. Sigurno da to ima dejstvo! Prelepi preseci!
ОдговориИзбришиRolat je super, moj muz ga obozava, a i meni se svidja iako nisam neki ljubitelj mesnih rolata :) Prosli put mi se raspao jer sam meso razvukla vise nego sto treba. Nadam se da ce ovaj put ispasti bolje.
ОдговориИзбришиAnoniman hvala puno na isprobavanju, rolat je zaista odlican ! Ne bi trebalo da vam se raspada jer je smesa kompaktna ali moguce je da ste preterali sa razvlacenjem a i mozda ste malo vise fila stavili , u svakom slucaju bice odlican drugi put :-) ! Veliki pozdrav :-)
ОдговориИзбриши