среда, 9. јун 2010.

Punjene pečurke

2


- 500 gr pečuraka
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- origano, začin C
- malo margarina
Pečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki , sitno ih naseckajte i pospite sa malo začina C. U tepsiju sipajte malo ulja i rasporedite iseckane peteljke. Šunku i kačkavalj isecite na kockice. U svaku pečurku stavite "na vrh noža" margarina, pospite malo začina C, pa napunite sa šunkom i kačkavaljem i pospite origanom. Tako uradite sa svim pečurkama i složite ih preko seckanih peteljki u tepsiji. Rernu zagrejte na 200 stepeni pa pecite oko 20-tak minuta. Služite toplo uz neku salaticu.
P.S. Lagano, brzo i ukusno jelo !  Možete jesti kao glavno jelo ili prilog !

Related Posts:

  • Krompir u francuskom sosu- 1/2 kg krompira - 200 ml slatke pavlake  - 50 ml belog vina - 80 gr oraha   - 3 čena belog luka - 50 gr margarina - ulje, so Krompir oljuš… Read More
  • Grašak sa šargarepom- 1 pakovanje zamrznutog graška - 2 veće šargarepe - 1 kocka za supu - 2 čena belog luka - kašičica margarina  - peršun , so U šerpu stavite još … Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More
  • Loptice od pirinča- 1 šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 2 jajeta - 80 gr prezli - 80 gr biljnog kačkavalja - bosiljak (svež ili sušen ) - so , biber , začin C  Piri… Read More
  • Kuvani pirinač- 1 čaša od 2dl pirinča - 3 čaše od 2 dl vode - 1 kašika ulja , začin C , peršun Dobro operite pirinač , stavite ga u šerpu, nalijte vodom i dodajte k… Read More

2 коментара: