четвртак, 10. јун 2010.

Punjene korpice

1


Za 12 korpica Vam je potrebno:
- 250 gr brašna
- 125 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 2 žumanca
- 2 kašike hladnog mleka
- na vrh noža soli 
Sve navedene sastojke ručno umesite, oblikujte kuglu i stavite u frižider da se stegne. Podelite kuglu na 12 jednakih delova i pravite loptice. Kalup za projice premažite margarinom. Svaku lopticu oblikujte u korpicu i stavite u kalup. Dno korpice izbušite viljuškom i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Gotove korpice izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
 Za krem Vam je potrebno :
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 130 gr šećera u prahu
- 120 gr margarina
- 2 kašike nes-kafe (ili espresa)
Čokoladu istopite na pari i ostavite da se ohladi. Margarin dobro umutite sa šećerom u prahu pa dodajte ohlađenu čokoladu i na kraju nes-kafu i dobro promešajte. Punite ohlađene korpice i stavite u frižider da se sve stegne (najbolje preko noći). Pre služenja korpice dekorišite umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom ili topljenom belom čokoladom ili po Vašoj želji :-D .
P.S. Savršene su !  Nisam neki stručnjak za dekoraciju ali nije sve u slici, bitan je ukus ! :-D
 

Related Posts:

  • Baklava sa grizom- 500 gr kora za pitu- 5 jaja- 5 kašika šećera- 250 gr griza- 1 kesica vanil šećera- 1 mala šoljica uljaPenasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećero… Read More
  • Neobičan kolačZa kolač Vam je potrebno :- 2 jaja- 200 gr brašna- 100 gr čokolade za kuvanje- 2,5 dl mleka- 50 gr margarina- 20 gr svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- … Read More
  • Pečeni chessecakeZa koru Vam je potrebno :- 300 gr mlevenog keksa (plazma, integralni...)- 130 gr margarinaKeks i margarin stavite u vanglicu i rukama zamesite kompakt… Read More
  • Karamel bademi- 5 šoljica badema  (šoljice za kafu)- 3 šoljica šećera- malo margarinaSipajte šećer u šerpu pa mešajte na najjačoj temperaturi dok se ne istopi … Read More
  • Ledene kocke 2Za koru Vam je potrebno : - 6 jaja- 6 kašika šećera- 6 kašika brašna- 3 kašike ulja- 3 kašike kakaa- 1 kesica praška za pecivoOdvojite žumanca od bela… Read More

1 коментар: