четвртак, 29. април 2010.

Aromatična piletina

0


- po 2 komada bataka , karabataka i krilca
- 1/2 margarina
- 4 čena belog luka
- 150 gr prezli
- veza peršuna
- bosiljak (svež ili suvi)
- kašičica origana
- začin C  
Meso operite, prosušite i začinite začinom C. Margarin otopite. U posebnu činiju pomešajte prezle, sitno seckan peršun , bosiljak, na listiće iseckan beli luk i origano. Meso prvo umačite u otopljen margarin pa u mešavinu od prezli i dobro pritisnite da se lepo i svuda zalepi na meso. Pleh premažite sa malo margarina pa ređajte meso gusto tj. jedno do drugog . Kad poređate svo meso pleh prekrijte alu-folijom pa pecite na 200 stepeni oko 40 min, a onda skinite foliju, ukljušite samo gornji grejač na rerni i pecite još 15-tak min da se uhvati lepa korica. Poslužite sa prilogom po želji. Ja sam meso služila sa krompirom u francuskom sosu (recept se nalazi u PRILOZI ).
 P.S. Predivan aromatičan ukus !  

Related Posts:

  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More
  • Pileća džigerica sa jabukom- oko 400 gr pileće džigerice- 1 veća jabuka- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )- 2 glavice crnog luka- 4 kašike kečapa- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Zapečene krmenadle - 8 svinjskih krmenadli- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)- 6 dl goveđe supe od kocke- 1,5 dl kečapa- začin C , biberKrmenadle istanji… Read More
  • Ajvar pljeskavice - 600 gr mlevenog mesa (pileće, juneće, mešano - po želji)- 5 kašika prezli- 3 kašike ajvara- 1 kašika slatke aleve paprike- 1 jaje- 1 veća glavica c… Read More
  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More

0 коментара:

Постави коментар