среда, 9. јун 2010.

Punjene pečurke

2


- 500 gr pečuraka
- 150 gr šunke
- 150 gr kačkavalja
- origano, začin C
- malo margarina
Pečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki , sitno ih naseckajte i pospite sa malo začina C. U tepsiju sipajte malo ulja i rasporedite iseckane peteljke. Šunku i kačkavalj isecite na kockice. U svaku pečurku stavite "na vrh noža" margarina, pospite malo začina C, pa napunite sa šunkom i kačkavaljem i pospite origanom. Tako uradite sa svim pečurkama i složite ih preko seckanih peteljki u tepsiji. Rernu zagrejte na 200 stepeni pa pecite oko 20-tak minuta. Služite toplo uz neku salaticu.
P.S. Lagano, brzo i ukusno jelo !  Možete jesti kao glavno jelo ili prilog !

Related Posts:

  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Ajvar pljeskavice - 600 gr mlevenog mesa (pileće, juneće, mešano - po želji)- 5 kašika prezli- 3 kašike ajvara- 1 kašika slatke aleve paprike- 1 jaje- 1 veća glavica c… Read More
  • Pileća džigerica sa jabukom- oko 400 gr pileće džigerice- 1 veća jabuka- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )- 2 glavice crnog luka- 4 kašike kečapa- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Zapečene krmenadle - 8 svinjskih krmenadli- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)- 6 dl goveđe supe od kocke- 1,5 dl kečapa- začin C , biberKrmenadle istanji… Read More
  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More

2 коментара: