уторак, 22. јун 2010.

Juneći gulaš

17

- 500 gr junećeg mesa
- 250 ml soka od paradajza 
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica bosiljka
- lovorov list, peršun
- začin C, biber
Luk iseckajte sitno pa ga propržite na ulju dok ne postene žućkast uz povremeno dolivanje po malo vode. Zatim dodajte alevu papriku, dva-tri lovorova lista i junetinu iseckanu na kockice. Nalijte vodom da ogrzne i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Povremeno promešajte i dolijte po malo vode. Kad je meso skoro omekšalo sipajte sok od paradajza, začinite po želji, dodajte biber i seckan peršun i prodinstajte još nekih 15-tak minuta da se sok malo ukuva. Na samom kraju dodajte bosiljak. Služite toplo uz makarone po želji ili sa pire krompirom. 
P.S. Divota ! :-))) 
 

Related Posts:

  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More

17 коментара:

  1. Oh, evo meni subotnjeg ručka sa integralnom testeninom (da izvuče stvar)! :) Bravo Joko, super recept

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tanjice zaista je super, uzivaces sigurno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm Jovana, ovo je odlično. Ima jedan veliki minus kod tvoga bloga, a taj je da uvijek nakon posjeta ogladnim;). Ali valjda je to i cilj, zar ne? Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehehe LadyA upravo to je moj cilj ! HVala Vam ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ovo juče kuvala... Ukus fenomenalan, kao mamin, kada sam bila mala! Bravo Joko, divno je, malo je dosadno dok se skuva, tri dana mu treba, ali DIVNOOOOO!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2011. 19:05

    A kadda i gde ide sargarepa?

    ОдговориИзбриши
  7. Recept je super, gulas je preukusan :)) Ubaci jos neki dobar a lak recept :) Pozz

    ОдговориИзбриши
  8. Recept je super...Jednostavno,a ukusno:-)

    ОдговориИзбриши
  9. nissam jos pravio, ali me odusevila jednostavnost, odlicno.
    AKo bude improvizacije, a ispadne fino i ukusno, pisem

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam O D U S E V LJ E N A...uz krompir pire...mmmmmm....

    ОдговориИзбриши
  11. Upravo spremam pa cemo videti kako ce ispasti ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala svima na divnim komentarima :-) Anoniman da li vam se dopao??Pozdrav za sve :-)

    ОдговориИзбриши
  13. Moj prvi gulas u zivotu. Krckanje je pri kraju... i miris i ukus a i izgled...
    Bice to jedan dobar rucak :)

    ОдговориИзбриши
  14. Anoniman , hvala na poverenju i isprobavanju ovog sjajnog gulasa! Nadam se da ste uzivali! Puno pozdrava! :-)

    ОдговориИзбриши