уторак, 22. јун 2010.

Juneći gulaš

17

- 500 gr junećeg mesa
- 250 ml soka od paradajza 
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica bosiljka
- lovorov list, peršun
- začin C, biber
Luk iseckajte sitno pa ga propržite na ulju dok ne postene žućkast uz povremeno dolivanje po malo vode. Zatim dodajte alevu papriku, dva-tri lovorova lista i junetinu iseckanu na kockice. Nalijte vodom da ogrzne i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Povremeno promešajte i dolijte po malo vode. Kad je meso skoro omekšalo sipajte sok od paradajza, začinite po želji, dodajte biber i seckan peršun i prodinstajte još nekih 15-tak minuta da se sok malo ukuva. Na samom kraju dodajte bosiljak. Služite toplo uz makarone po želji ili sa pire krompirom. 
P.S. Divota ! :-))) 
 

Related Posts:

  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More

17 коментара:

  1. Oh, evo meni subotnjeg ručka sa integralnom testeninom (da izvuče stvar)! :) Bravo Joko, super recept

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tanjice zaista je super, uzivaces sigurno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm Jovana, ovo je odlično. Ima jedan veliki minus kod tvoga bloga, a taj je da uvijek nakon posjeta ogladnim;). Ali valjda je to i cilj, zar ne? Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehehe LadyA upravo to je moj cilj ! HVala Vam ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ovo juče kuvala... Ukus fenomenalan, kao mamin, kada sam bila mala! Bravo Joko, divno je, malo je dosadno dok se skuva, tri dana mu treba, ali DIVNOOOOO!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2011. 19:05

    A kadda i gde ide sargarepa?

    ОдговориИзбриши
  7. Recept je super, gulas je preukusan :)) Ubaci jos neki dobar a lak recept :) Pozz

    ОдговориИзбриши
  8. Recept je super...Jednostavno,a ukusno:-)

    ОдговориИзбриши
  9. nissam jos pravio, ali me odusevila jednostavnost, odlicno.
    AKo bude improvizacije, a ispadne fino i ukusno, pisem

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam O D U S E V LJ E N A...uz krompir pire...mmmmmm....

    ОдговориИзбриши
  11. Upravo spremam pa cemo videti kako ce ispasti ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala svima na divnim komentarima :-) Anoniman da li vam se dopao??Pozdrav za sve :-)

    ОдговориИзбриши
  13. Moj prvi gulas u zivotu. Krckanje je pri kraju... i miris i ukus a i izgled...
    Bice to jedan dobar rucak :)

    ОдговориИзбриши
  14. Anoniman , hvala na poverenju i isprobavanju ovog sjajnog gulasa! Nadam se da ste uzivali! Puno pozdrava! :-)

    ОдговориИзбриши