уторак, 22. јун 2010.

Juneći gulaš

17

- 500 gr junećeg mesa
- 250 ml soka od paradajza 
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica bosiljka
- lovorov list, peršun
- začin C, biber
Luk iseckajte sitno pa ga propržite na ulju dok ne postene žućkast uz povremeno dolivanje po malo vode. Zatim dodajte alevu papriku, dva-tri lovorova lista i junetinu iseckanu na kockice. Nalijte vodom da ogrzne i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Povremeno promešajte i dolijte po malo vode. Kad je meso skoro omekšalo sipajte sok od paradajza, začinite po želji, dodajte biber i seckan peršun i prodinstajte još nekih 15-tak minuta da se sok malo ukuva. Na samom kraju dodajte bosiljak. Služite toplo uz makarone po želji ili sa pire krompirom. 
P.S. Divota ! :-))) 
 

Related Posts:

  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More

17 коментара:

  1. Oh, evo meni subotnjeg ručka sa integralnom testeninom (da izvuče stvar)! :) Bravo Joko, super recept

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tanjice zaista je super, uzivaces sigurno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm Jovana, ovo je odlično. Ima jedan veliki minus kod tvoga bloga, a taj je da uvijek nakon posjeta ogladnim;). Ali valjda je to i cilj, zar ne? Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehehe LadyA upravo to je moj cilj ! HVala Vam ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ovo juče kuvala... Ukus fenomenalan, kao mamin, kada sam bila mala! Bravo Joko, divno je, malo je dosadno dok se skuva, tri dana mu treba, ali DIVNOOOOO!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2011. 19:05

    A kadda i gde ide sargarepa?

    ОдговориИзбриши
  7. Recept je super, gulas je preukusan :)) Ubaci jos neki dobar a lak recept :) Pozz

    ОдговориИзбриши
  8. Recept je super...Jednostavno,a ukusno:-)

    ОдговориИзбриши
  9. nissam jos pravio, ali me odusevila jednostavnost, odlicno.
    AKo bude improvizacije, a ispadne fino i ukusno, pisem

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam O D U S E V LJ E N A...uz krompir pire...mmmmmm....

    ОдговориИзбриши
  11. Upravo spremam pa cemo videti kako ce ispasti ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala svima na divnim komentarima :-) Anoniman da li vam se dopao??Pozdrav za sve :-)

    ОдговориИзбриши
  13. Moj prvi gulas u zivotu. Krckanje je pri kraju... i miris i ukus a i izgled...
    Bice to jedan dobar rucak :)

    ОдговориИзбриши
  14. Anoniman , hvala na poverenju i isprobavanju ovog sjajnog gulasa! Nadam se da ste uzivali! Puno pozdrava! :-)

    ОдговориИзбриши