уторак, 22. јун 2010.

Juneći gulaš

17

- 500 gr junećeg mesa
- 250 ml soka od paradajza 
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica bosiljka
- lovorov list, peršun
- začin C, biber
Luk iseckajte sitno pa ga propržite na ulju dok ne postene žućkast uz povremeno dolivanje po malo vode. Zatim dodajte alevu papriku, dva-tri lovorova lista i junetinu iseckanu na kockice. Nalijte vodom da ogrzne i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Povremeno promešajte i dolijte po malo vode. Kad je meso skoro omekšalo sipajte sok od paradajza, začinite po želji, dodajte biber i seckan peršun i prodinstajte još nekih 15-tak minuta da se sok malo ukuva. Na samom kraju dodajte bosiljak. Služite toplo uz makarone po želji ili sa pire krompirom. 
P.S. Divota ! :-))) 
 

Related Posts:

  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More
  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More

17 коментара:

  1. Oh, evo meni subotnjeg ručka sa integralnom testeninom (da izvuče stvar)! :) Bravo Joko, super recept

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tanjice zaista je super, uzivaces sigurno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm Jovana, ovo je odlično. Ima jedan veliki minus kod tvoga bloga, a taj je da uvijek nakon posjeta ogladnim;). Ali valjda je to i cilj, zar ne? Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehehe LadyA upravo to je moj cilj ! HVala Vam ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ovo juče kuvala... Ukus fenomenalan, kao mamin, kada sam bila mala! Bravo Joko, divno je, malo je dosadno dok se skuva, tri dana mu treba, ali DIVNOOOOO!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2011. 19:05

    A kadda i gde ide sargarepa?

    ОдговориИзбриши
  7. Recept je super, gulas je preukusan :)) Ubaci jos neki dobar a lak recept :) Pozz

    ОдговориИзбриши
  8. Recept je super...Jednostavno,a ukusno:-)

    ОдговориИзбриши
  9. nissam jos pravio, ali me odusevila jednostavnost, odlicno.
    AKo bude improvizacije, a ispadne fino i ukusno, pisem

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam O D U S E V LJ E N A...uz krompir pire...mmmmmm....

    ОдговориИзбриши
  11. Upravo spremam pa cemo videti kako ce ispasti ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala svima na divnim komentarima :-) Anoniman da li vam se dopao??Pozdrav za sve :-)

    ОдговориИзбриши
  13. Moj prvi gulas u zivotu. Krckanje je pri kraju... i miris i ukus a i izgled...
    Bice to jedan dobar rucak :)

    ОдговориИзбриши
  14. Anoniman , hvala na poverenju i isprobavanju ovog sjajnog gulasa! Nadam se da ste uzivali! Puno pozdrava! :-)

    ОдговориИзбриши