недеља, 19. септембар 2010.

Baklava sa grizom

12

- 500 gr kora za pitu
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 gr griza
- 1 kesica vanil šećera
- 1 mala šoljica ulja
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte ulje i griz i još malo mutite da se sve lepo sjedini. U podmazan pleh naizmenično rešajte red kora, red fila pa završite korom. Složenu baklavu oštrim nožem isecite na kocke ili rombove , malo poprskajte uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu skuvajte sledeći preliv. 
Za preliv Vam je potrebno:
- 1 l vode
- 200 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- sok od jednog limuna
Stavite vodu sa šećerom, vanil šećerom i sokom od limuna da prokuva pa kuvajte oko 7-8 minuta . Vruću baklavu prelijte pripremljenim prelivom i ostavite da se ohladi pa uživajte.
P.S. Divna baklavica ! Prijatno i Vama ! :-D

Related Posts:

  • Baklava sa jabukama- 500 gr kora za pitu- 4 veće jabuke- 3 jajeta- 1 čaša slatke pavlake (čaša od jogurta)- 1/2 čaše ulja- 2 kesice vanil šećera- 1 kesica praška za peci… Read More
  • Pečeni chessecakeZa koru Vam je potrebno :- 300 gr mlevenog keksa (plazma, integralni...)- 130 gr margarinaKeks i margarin stavite u vanglicu i rukama zamesite kompakt… Read More
  • Ledene kocke 2Za koru Vam je potrebno : - 6 jaja- 6 kašika šećera- 6 kašika brašna- 3 kašike ulja- 3 kašike kakaa- 1 kesica praška za pecivoOdvojite žumanca od bela… Read More
  • Neobičan kolačZa kolač Vam je potrebno :- 2 jaja- 200 gr brašna- 100 gr čokolade za kuvanje- 2,5 dl mleka- 50 gr margarina- 20 gr svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- … Read More
  • Lenja pita by MAXIVIDADivna lenja pita od drage MAXIVIDE koju u originalu možete videti ovde ! Ja sam je radila sa manjim izmenama, ali zagarantovano je  uživanje u uk… Read More

12 коментара:

  1. ovo još nisam vidjela ali bih rado probala, kao i sve što ti napraviš!
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. Sumnjam da bi se Bosanci ili Turci ili Grci složili da je ovo baklava. Šta god bilo, sigurno je odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. Casa de vainilla , Zondra hvala Vam od srca! Pozdrav!
    Κάθαρσις u prvu ste al ja u originalu pravila pa u originalu i napisala naziv :-)))) , mada kako god ukusno je ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda vrlo interesantno. Malo me je zacudilo da griz nije kuvan pre premazivanja. Al' izgleda vrlo interesantno i primamljivo. Za vas trud i na mome blogu vas ceka jedna nagrada!
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. Stočiću i Miroslave hvala najlepše ! Miroslave, griz se ne kuva jer dok se peče on "završi posao" :-))))))))) ! Pozdrav!
    Olgice hvala Vam i javite kako je prošao recept! :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Čim sam pročitala baklava znala sam da će mi se svidit a još u kombinaciji sa meni dragim grizom - još sam više oduševljena! Sviđa mi se recept i mislim da ću ga ubrzo i isprobati ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala Kety ! Dobro nam došla posle duže pauze ! :-D

    ОдговориИзбриши
  8. ovo me podseca na Zokinu slatku pitu samo sto se rola i ide voce u sredinu, jel da? ma kako god ovako ili onako obozavam sve sto ti napravis :)))

    ОдговориИзбриши