Za kolač Vam je potrebno :
- 2 jaja
- 200 gr brašna
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 2,5 dl mleka
- 50 gr margarina
- 20 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2,5 dl slatke pavlake za ukrašavanje
U 1 dl mlakog mleka izmrvite kvasac , dodajte šećer pa ostavite na toplom da nadođe. Penasto umutite margarin sa jajima, dodajte preostalo mleko, brašno i nadošli kvasac. Mutite još malo dok se sve lepo sjedini i dok se razbiju sve grudvice. Kad je sve lepo umućeno dodajte čokoladu iseckanu na kockice i polako promešajte varjačom. Sipajte smesu u podmazanu vatrostalnu činiju pa pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Gotov kolač ostavite da se malo prohladi. Kolač vadite kašikom i prelivajte vrućim prelivom pa služite uz šlag.
Za prelivanje kolača Vam je potrebno :
- 100 gr šećera u prahu
- 1,5 dl ruma
Stavite šećer na tihu vatru i mešajte dok ne dobije lepu žutu boju. Sklonite sa vatre pa postepeno dodajte rum i mešajte. Kad dodate ceo rum vratite na šporet i mešajte dok se šećer skroz ne istopi i odmah prelivajte kolač.
P.S. Možda nekome ovaj divni kolač neće biti neobičan ali meni jeste prvenstveno zbog toga što je u pitanju dizano testo koje se vadi kašikom , a divna čokolada se topi u ustima pri svakom zalogaju ! Ako ne volite rum kolač možete preliti sa čokoladom ! Prijatno! :-))))
Stvarno je neobican, ali fantasticno izgleda :)
ОдговориИзбришиNeobično! Umak mi izgleda finooo :)
ОдговориИзбриши