- 500 gr kora za pitu
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 gr griza
- 1 kesica vanil šećera
- 1 mala šoljica ulja
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte ulje i griz i još malo mutite da se sve lepo sjedini. U podmazan pleh naizmenično rešajte red kora, red fila pa završite korom. Složenu baklavu oštrim nožem isecite na kocke ili rombove , malo poprskajte uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu skuvajte sledeći preliv.
Za preliv Vam je potrebno:
- 1 l vode
- 200 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- sok od jednog limuna
Stavite vodu sa šećerom, vanil šećerom i sokom od limuna da prokuva pa kuvajte oko 7-8 minuta . Vruću baklavu prelijte pripremljenim prelivom i ostavite da se ohladi pa uživajte.
P.S. Divna baklavica ! Prijatno i Vama ! :-D
Ovo bi se meni DEFINITIVNO dopalo!!! Odlican recept!
ОдговориИзбришиovo još nisam vidjela ali bih rado probala, kao i sve što ti napraviš!
ОдговориИзбришиKiss.
Sumnjam da bi se Bosanci ili Turci ili Grci složili da je ovo baklava. Šta god bilo, sigurno je odlično!
ОдговориИзбришиCasa de vainilla , Zondra hvala Vam od srca! Pozdrav!
ОдговориИзбришиΚάθαρσις u prvu ste al ja u originalu pravila pa u originalu i napisala naziv :-)))) , mada kako god ukusno je ! Veliki pozdrav !
Draga Jovana ,svrati na moj blog,ceka te nagrada:)
ОдговориИзбришиIzgleda vrlo interesantno. Malo me je zacudilo da griz nije kuvan pre premazivanja. Al' izgleda vrlo interesantno i primamljivo. Za vas trud i na mome blogu vas ceka jedna nagrada!
ОдговориИзбришиPozdrav
Jovana ovo zvuči tako dobro, zapisano.
ОдговориИзбришиStočiću i Miroslave hvala najlepše ! Miroslave, griz se ne kuva jer dok se peče on "završi posao" :-))))))))) ! Pozdrav!
ОдговориИзбришиOlgice hvala Vam i javite kako je prošao recept! :-D
Čim sam pročitala baklava znala sam da će mi se svidit a još u kombinaciji sa meni dragim grizom - još sam više oduševljena! Sviđa mi se recept i mislim da ću ga ubrzo i isprobati ;)
ОдговориИзбришиHvala Kety ! Dobro nam došla posle duže pauze ! :-D
ОдговориИзбришиVeoma,veoma lepo.Idem da pravim...
ОдговориИзбришиovo me podseca na Zokinu slatku pitu samo sto se rola i ide voce u sredinu, jel da? ma kako god ovako ili onako obozavam sve sto ti napravis :)))
ОдговориИзбриши