недеља, 19. септембар 2010.

Baklava sa grizom

12

- 500 gr kora za pitu
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 gr griza
- 1 kesica vanil šećera
- 1 mala šoljica ulja
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte ulje i griz i još malo mutite da se sve lepo sjedini. U podmazan pleh naizmenično rešajte red kora, red fila pa završite korom. Složenu baklavu oštrim nožem isecite na kocke ili rombove , malo poprskajte uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu skuvajte sledeći preliv. 
Za preliv Vam je potrebno:
- 1 l vode
- 200 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- sok od jednog limuna
Stavite vodu sa šećerom, vanil šećerom i sokom od limuna da prokuva pa kuvajte oko 7-8 minuta . Vruću baklavu prelijte pripremljenim prelivom i ostavite da se ohladi pa uživajte.
P.S. Divna baklavica ! Prijatno i Vama ! :-D

Related Posts:

  • Rogač kolač - 8 kašika brašna - 100 gr mlevenog rogača- 2 dl jogurta - 1 dl kisele vode- 1 rendana jabuka- 3 kašike šećera + 1 čaša za prelivanje (čaša od 2… Read More
  • Mafini- 300 gr brašna- 150 gr šećera- 3 dl mleka- 1,5 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kašičica sode bikarbone- malo čokolade - 1 manja ja… Read More
  • Torta i kuglice sa kesten pireom Za koru Vam je potrebno :- 200 gr mlevenog keksa- 80 gr margarina- 50 gr čokoladeStavite margarin i čokoladu na tihu vatru da se istope pa dodajte ke… Read More
  • Praline - 200 gr čokolade (crna ili bela )- 20 malih jagodica iz slatka- 20 malih papirnih korpica- 3 kašike uljaStavite čokoladu sa uljem na tihu vatru i ot… Read More
  • Mafini sa bundevom"Suvi" sastojci :- 3,5 čaše brašna (čaše od 2 dl)- 3 čaše šećera- 2 kašičice praška za pecivo- 2 kašike seckanih oraha - 1,5 kašičica soli- 1 kaš… Read More

12 коментара:

  1. ovo još nisam vidjela ali bih rado probala, kao i sve što ti napraviš!
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. Sumnjam da bi se Bosanci ili Turci ili Grci složili da je ovo baklava. Šta god bilo, sigurno je odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. Casa de vainilla , Zondra hvala Vam od srca! Pozdrav!
    Κάθαρσις u prvu ste al ja u originalu pravila pa u originalu i napisala naziv :-)))) , mada kako god ukusno je ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda vrlo interesantno. Malo me je zacudilo da griz nije kuvan pre premazivanja. Al' izgleda vrlo interesantno i primamljivo. Za vas trud i na mome blogu vas ceka jedna nagrada!
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. Stočiću i Miroslave hvala najlepše ! Miroslave, griz se ne kuva jer dok se peče on "završi posao" :-))))))))) ! Pozdrav!
    Olgice hvala Vam i javite kako je prošao recept! :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Čim sam pročitala baklava znala sam da će mi se svidit a još u kombinaciji sa meni dragim grizom - još sam više oduševljena! Sviđa mi se recept i mislim da ću ga ubrzo i isprobati ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala Kety ! Dobro nam došla posle duže pauze ! :-D

    ОдговориИзбриши
  8. ovo me podseca na Zokinu slatku pitu samo sto se rola i ide voce u sredinu, jel da? ma kako god ovako ili onako obozavam sve sto ti napravis :)))

    ОдговориИзбриши