недеља, 19. септембар 2010.

Baklava sa grizom

12

- 500 gr kora za pitu
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 gr griza
- 1 kesica vanil šećera
- 1 mala šoljica ulja
Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte ulje i griz i još malo mutite da se sve lepo sjedini. U podmazan pleh naizmenično rešajte red kora, red fila pa završite korom. Složenu baklavu oštrim nožem isecite na kocke ili rombove , malo poprskajte uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu skuvajte sledeći preliv. 
Za preliv Vam je potrebno:
- 1 l vode
- 200 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- sok od jednog limuna
Stavite vodu sa šećerom, vanil šećerom i sokom od limuna da prokuva pa kuvajte oko 7-8 minuta . Vruću baklavu prelijte pripremljenim prelivom i ostavite da se ohladi pa uživajte.
P.S. Divna baklavica ! Prijatno i Vama ! :-D

Related Posts:

  • Pita i kolač sa brokolijem Pita sa brokolijem Za testo Vam je potrebno :- 200 gr brašna- 100 gr hladnog margarina- 50 ml hladne vode- prstohvat soliIseckajte margarin, dodajt… Read More
  • Pita sa jabukama- 500 gr debljih kora za pitu- 4 veće jabuke- 4 dl jogurta- 2 dl ulja- 3 jaja- 300 gr šećera- 60 gr prezli- 2 kesice vanil šećera- 1 kesica praška za … Read More
  • Mesna pita sa lisnatim testom- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table)- 300 gr mlevenog mesa- 3 kašike tomatina (soka od paradajza)- 1 glavica crnog luka- 1 žumance- začin C, biber, … Read More
  • Pita sa piletinom - 1 tabla lisnatog testa - 400 gr pilećeg belog mesa - 1 veći praziluk  - 1 dl kisele pavlake - biber, začin C , peršun, kari - susam za posipan… Read More
  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More

12 коментара:

  1. ovo još nisam vidjela ali bih rado probala, kao i sve što ti napraviš!
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. Sumnjam da bi se Bosanci ili Turci ili Grci složili da je ovo baklava. Šta god bilo, sigurno je odlično!

    ОдговориИзбриши
  3. Casa de vainilla , Zondra hvala Vam od srca! Pozdrav!
    Κάθαρσις u prvu ste al ja u originalu pravila pa u originalu i napisala naziv :-)))) , mada kako god ukusno je ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda vrlo interesantno. Malo me je zacudilo da griz nije kuvan pre premazivanja. Al' izgleda vrlo interesantno i primamljivo. Za vas trud i na mome blogu vas ceka jedna nagrada!
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. Stočiću i Miroslave hvala najlepše ! Miroslave, griz se ne kuva jer dok se peče on "završi posao" :-))))))))) ! Pozdrav!
    Olgice hvala Vam i javite kako je prošao recept! :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Čim sam pročitala baklava znala sam da će mi se svidit a još u kombinaciji sa meni dragim grizom - još sam više oduševljena! Sviđa mi se recept i mislim da ću ga ubrzo i isprobati ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala Kety ! Dobro nam došla posle duže pauze ! :-D

    ОдговориИзбриши
  8. ovo me podseca na Zokinu slatku pitu samo sto se rola i ide voce u sredinu, jel da? ma kako god ovako ili onako obozavam sve sto ti napravis :)))

    ОдговориИзбриши