уторак, 2. новембар 2010.

Mesna pita sa lisnatim testom

4

- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table)
- 300 gr mlevenog mesa
- 3 kašike tomatina (soka od paradajza)
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- začin C, biber, peršun
Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko. Crni luk sitno iseckajte pa propržite na ulju. Dodati mleveno meso, pobiberiti, staviti začin C po ukusu, dodati malo vode i dinstati dok ne bude meko. U toku dinstanja sipajte tomatino (sok od paradajza) i dobro ukrčkajte. Pred kraj dodajte seckan peršun i ostavite fil da se ohladi. U pleh stavite papir za pečenje i na njega jedan deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti ! ) i stavljajte na sredinu testa pa rasporedite. Krajeve testa premažite umućenim žumancetom pa prekrijte drugom polovinom testa, zavrnite krajeve testa i celu pitu premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne digne u toku pečenja a i lepo izgleda :-)). Pecite pitu na 200 stepeni oko 15-20 minuta tj dok pita ne porumeni. :-D
P.S. Savršeno ukusna večera! :-)))    

Related Posts:

  • Pita sa grizom i jabukama- 500 gr kora za pitu - 150 gr griza - 5 dl mleka - 250 gr sećera - 1 kg jabuka - 1 jaje - ulje, cimet,prah šećer Skuvajte mleko sa grizom i šećerom.K… Read More
  • Pita od mladog luka i sira - 500 gr kora za pitu - 400 gr sitnog sira - 4 jajeta - 3 dl mleka - 2 dl kisele pavlake - 2 veze mladog luka - 1 kesica praška za pecivo  - ulj… Read More
  • Pita sa sirom i pečenim paprikama- 1 pakovanje kora za pitu  - 5-6 krupnijih pečenih paprika - 150 gr šunke - 150 gr kačkavalja - 150 gr sitnog sira - 2 dl jogurta - 4 jajeta - 1… Read More
  • Pita sa makom- 500 gr kora za pitu - 250 gr mlevenog maka - 2,5 dl mleka - 250 gr šećera - 150 gr suvog grožđa - 3 jaja - 1 kisela pavlaka - ulje , šećer u prahu U… Read More
  • Pita sa kupusom- pakovanje kora za pitu - 1 glavica kupusa srednje veličine - 1 glavica crnog luka - 1 kisela pavlaka - 1 šoljica pirinča (šoljica od crne kafe) - 0,… Read More

4 коментара:

  1. Ne znam zašto ovo nitko nije komentirao, a tako divno izgleda!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo ti je super brzo i efikasno. Što bi se uvek mučili sa testom. Ja sam svoje prvo iskustvo sa lisnatim steklaisprobavajući Nadine recepte i mogu da ti kažem da mi se baš dopada.

    ОдговориИзбриши
  3. ovo je odlično i brzo, ja bi to napravila za ručak, a lisnato naprosto obožavam

    ОдговориИзбриши
  4. dodam jos pavlaku odozgo i eto kompletnog rucka :) extra izgleda a uskoro ce biti i kod mene na stolu :))

    ОдговориИзбриши