- 400 gr barenog pilećeg belog mesa
- 150 gr barenog graška
- 100 gr barenog kukuruza
- 100 gr seckane slanine
- 100 gr kačkavalja
- 150 gr rendane ili seckane šunke
- 5 debljih kora za gibanicu
- 4 dl mleka
- 3 kašike brašna
- 1 kašika margarina
- so, biber
Stavite 3 dl mleka i kašiku margarina u šerpu i stavite da provri . U preostalih 1 dl mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko pa mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i ostavite da se bešamel sos prohladi. U vanglicu sjedinite sitno seckano bareno belo meso, grašak, kukuruz, sitno seckanu slaninu, rendan kačkavalj i rendanu ili seckanu šunku pa sve promešajte i dodajte prohlađen bešamel sos. Posolite, pobiberite po ukusu i dobro promešajte. Kalup za kuglof dobro premažite margarinom. Rasporedite 4 kore svuda po kalupu ali tako da po malo vise sa strane (i sa šire i sa uže strane). Kašikom rasporedite fil na kore i izravnajte pa preklopite korama koje vise i sve "zašuškajte" sa jednom preostalom korom. Premažite uljem, poprskajte vodom i stavite da se peče na 200 stepeni oko 1h. Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu minimum 1 h. Polako prevrnite pitu na tacnu , secite kriške i služite.
P.S. Sjajna pita uz koju Vam predlažem samo salatu po želji ! Prijatno !
Njamiii :)
ОдговориИзбришиHvala Daša :-)))!
ОдговориИзбришиPrelepo!
ОдговориИзбришиOvo mi se bas svidja!!!
ОдговориИзбриши