четвртак, 8. јул 2010.

Kolač sa jabukama i lisnatim testom

6

- 1 tabla lisnatog testa (250 gr)
- 4 jajeta 
- 3 nakisele jabuke
- 2,5 dl kisele pavlake
- 70 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- pola kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje 
Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Okrugli kalup premažite margarinom ( i stranice). Testo razvucite oklagijom , stavite u kalup i obložite ga ceo a ivice dobro pritisnite uz zidove kalupa (ako viri višak testa odsecite ga ) . Izbockajte testo viljuškom na više mesta ! Jabuke dobro operite, izvadite sredinu i zajedno sa korom isecite na tanje kolutove, pa ih poređajte preko testa. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte kiselu pavlaku i cimet i prelijte preko jabuka. Malo protresite kalup da fil uđe između jabuka. Stavite da se peče na 180 oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen! Kad je gotov ostavite da se malo ohladi pa isecite na parčad i pospite šećerom u prahu.
P.S. jednostavno, brzo i slatkoooo! :-D  

Related Posts:

  • Ledene kocke 2Za koru Vam je potrebno : - 6 jaja- 6 kašika šećera- 6 kašika brašna- 3 kašike ulja- 3 kašike kakaa- 1 kesica praška za pecivoOdvojite žumanca od bela… Read More
  • Pečeni chessecakeZa koru Vam je potrebno :- 300 gr mlevenog keksa (plazma, integralni...)- 130 gr margarinaKeks i margarin stavite u vanglicu i rukama zamesite kompakt… Read More
  • Neobičan kolačZa kolač Vam je potrebno :- 2 jaja- 200 gr brašna- 100 gr čokolade za kuvanje- 2,5 dl mleka- 50 gr margarina- 20 gr svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- … Read More
  • Karamel bademi- 5 šoljica badema  (šoljice za kafu)- 3 šoljica šećera- malo margarinaSipajte šećer u šerpu pa mešajte na najjačoj temperaturi dok se ne istopi … Read More
  • Baklava sa grizom- 500 gr kora za pitu- 5 jaja- 5 kašika šećera- 250 gr griza- 1 kesica vanil šećera- 1 mala šoljica uljaPenasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećero… Read More

6 коментара:

  1. njam, ovo je definitovno jedan od mojih omiljenih deserata! uh, što bih sada rado pojela pola protvana :))))

    ОдговориИзбриши
  2. a ja bih onu drugu polovicu:))))....
    pusa za ovaj recept:).....

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јул 2010. 23:13

    Aaaa Joja draga što nam radiš?:)))
    Ma znaš da mi je drago da sam otkrila tvoj blog, ti si mi na kraju večeri opuštanje, tvoj blog mi dođe kao priča za laku noć:)))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da to čujem Zondra ! Trudiću se da priče budu što zanimljivije i ukusnije svako veče ! Hvala Vam ! :-D

    ОдговориИзбриши