четвртак, 8. јул 2010.

Kolač sa jabukama i lisnatim testom

6

- 1 tabla lisnatog testa (250 gr)
- 4 jajeta 
- 3 nakisele jabuke
- 2,5 dl kisele pavlake
- 70 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- pola kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje 
Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Okrugli kalup premažite margarinom ( i stranice). Testo razvucite oklagijom , stavite u kalup i obložite ga ceo a ivice dobro pritisnite uz zidove kalupa (ako viri višak testa odsecite ga ) . Izbockajte testo viljuškom na više mesta ! Jabuke dobro operite, izvadite sredinu i zajedno sa korom isecite na tanje kolutove, pa ih poređajte preko testa. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte kiselu pavlaku i cimet i prelijte preko jabuka. Malo protresite kalup da fil uđe između jabuka. Stavite da se peče na 180 oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen! Kad je gotov ostavite da se malo ohladi pa isecite na parčad i pospite šećerom u prahu.
P.S. jednostavno, brzo i slatkoooo! :-D  

Related Posts:

  • Homemade kondenzovano mleko i Mlečni brzac by MihaelaScroll down for English version Homemade kondenzovano mleko - 460 gr mleka u prahu - 380 gr šećera- 220 ml vode- 50 gr margarina- 1 kesica vanil… Read More
  • Aromatični griz - 6 dl mleka- 80 gr pšeničnog griza- 5 kašika jogurta- 2 kašike šećera- 2 kašike meda + za prelivanje - 1 kašika rendane kore pomorandže Stavit… Read More
  • Homemade Dulce de Leche / Palačinke Dulce de Leche Homemade Dulce de Leche - 1 l mleka- 260 gr šećera- 1 kesica vanil šećera- 1/2 kašičice sode bikarboneStavite mleko, šećer i vanil šećer u dublju š… Read More
  • Kolač sa vinom Za testo Vam je potrebno :- 300 gr brašna- 300 gr margarina- 300 gr šećera- 150 gr rendane čokolade- 6 jaja- 1 kesica praška za pecivo- 1 kesica vani… Read More
  • MedenjaciSjajni medenjaci koji idu pravo kod Aleksandre kao ulaznica za blogersku igricu Ajme, koliko nas je koju je osmislila i pokrenula&… Read More

6 коментара:

  1. njam, ovo je definitovno jedan od mojih omiljenih deserata! uh, što bih sada rado pojela pola protvana :))))

    ОдговориИзбриши
  2. a ja bih onu drugu polovicu:))))....
    pusa za ovaj recept:).....

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јул 2010. 23:13

    Aaaa Joja draga što nam radiš?:)))
    Ma znaš da mi je drago da sam otkrila tvoj blog, ti si mi na kraju večeri opuštanje, tvoj blog mi dođe kao priča za laku noć:)))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da to čujem Zondra ! Trudiću se da priče budu što zanimljivije i ukusnije svako veče ! Hvala Vam ! :-D

    ОдговориИзбриши