четвртак, 8. јул 2010.

Kolač sa jabukama i lisnatim testom

6

- 1 tabla lisnatog testa (250 gr)
- 4 jajeta 
- 3 nakisele jabuke
- 2,5 dl kisele pavlake
- 70 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- pola kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje 
Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Okrugli kalup premažite margarinom ( i stranice). Testo razvucite oklagijom , stavite u kalup i obložite ga ceo a ivice dobro pritisnite uz zidove kalupa (ako viri višak testa odsecite ga ) . Izbockajte testo viljuškom na više mesta ! Jabuke dobro operite, izvadite sredinu i zajedno sa korom isecite na tanje kolutove, pa ih poređajte preko testa. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte kiselu pavlaku i cimet i prelijte preko jabuka. Malo protresite kalup da fil uđe između jabuka. Stavite da se peče na 180 oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen! Kad je gotov ostavite da se malo ohladi pa isecite na parčad i pospite šećerom u prahu.
P.S. jednostavno, brzo i slatkoooo! :-D  

Related Posts:

  • Šareni kuglof (kiflice) 2- malo više od 1 kg brašna (oko 1,3 kg)- 1 svež kvasac- 300 gr margarina- 150 gr šećera- 4 dl mleka- 1 kašika kakaoaU toplo mleko stavite kvasac i ras… Read More
  • Slatki kuglof 2 - 4 jaja- 2,5 čaše brašna (čaša od 2 dl)- 2 čaše šećera- 1 čaša ulja- 1 čaša mleka- 1 kesica vanil šećera- 1 kesica praška za pecivo- 100 gr eurokr… Read More
  • Šareni kuglof 3 - 3 jaja- 220 gr brašna- 2 dl jogurta- 150 gr šećera- 1,5 dl ulja- 1 kesica praška za pecivo- 1 kesica vanil šećera- 1 kašika kakao praha- 1 kašičica… Read More
  • Nesquik mafini- 4 jaja- 2 šolja brašna (šolja od 2 dl)- 1 šolja šećera- 1 šolja ulja + 2 kašike za glazuru- 1 šolja mleka- 1 kesica vanil šećera- 1 kesica praška za… Read More
  • Brzi kolač sa makom- 200 gr brašna- 200 gr mlevenog maka- 180 gr šećera- 2 dl mleka- 1 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica kaka… Read More

6 коментара:

  1. njam, ovo je definitovno jedan od mojih omiljenih deserata! uh, što bih sada rado pojela pola protvana :))))

    ОдговориИзбриши
  2. a ja bih onu drugu polovicu:))))....
    pusa za ovaj recept:).....

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јул 2010. 23:13

    Aaaa Joja draga što nam radiš?:)))
    Ma znaš da mi je drago da sam otkrila tvoj blog, ti si mi na kraju večeri opuštanje, tvoj blog mi dođe kao priča za laku noć:)))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da to čujem Zondra ! Trudiću se da priče budu što zanimljivije i ukusnije svako veče ! Hvala Vam ! :-D

    ОдговориИзбриши