четвртак, 8. јул 2010.

Kolač sa jabukama i lisnatim testom

6

- 1 tabla lisnatog testa (250 gr)
- 4 jajeta 
- 3 nakisele jabuke
- 2,5 dl kisele pavlake
- 70 gr šećera
- 1 kesica vanil šećera
- pola kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje 
Lisnato testo ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Okrugli kalup premažite margarinom ( i stranice). Testo razvucite oklagijom , stavite u kalup i obložite ga ceo a ivice dobro pritisnite uz zidove kalupa (ako viri višak testa odsecite ga ) . Izbockajte testo viljuškom na više mesta ! Jabuke dobro operite, izvadite sredinu i zajedno sa korom isecite na tanje kolutove, pa ih poređajte preko testa. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte kiselu pavlaku i cimet i prelijte preko jabuka. Malo protresite kalup da fil uđe između jabuka. Stavite da se peče na 180 oko 45 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen! Kad je gotov ostavite da se malo ohladi pa isecite na parčad i pospite šećerom u prahu.
P.S. jednostavno, brzo i slatkoooo! :-D  

Related Posts:

  • Voćni kolač sa jagodama - 1,5 čaša brašna (čaša od 2dl)- 3/4 čaše šećera + 1 kašika za posipanje- 1/2 čaše mleka- 350 gr jagoda- 1 jaje- 60 gr margarina- 1 kesica praška za … Read More
  • Čokoladni kolač sa malinama - 5 jaja- 250 gr čokolade- 250 gr svežih malina- 225 gr margarina- 75 gr šećera- 75 gr brašna- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica cimeta Otopite čoko… Read More
  • Cool poslastica by RužaU okviru blogerske igrice FBI rukavice , koju je osmislila i pokrenula mamajac , istražujemo blog naše divne Mirjane sa bloga Cook… Read More
  • Kolač sa tikvicama- 350 gr brašna- 270 gr šećera- 120 ml jogurta- 120 ml ulja- 115 gr margarina- 80 gr kakaa- 90 gr seckane čokolade- 2 jaja- 2 manje tikvice- 2 kašičic… Read More
  • Preliveni kolač sa makom- 4 jaja- 12 kašika mleka- 12 kašika ulja - 10 kašika šećera- 8 kašika brašna- 5 kašika griza- 2 kašike mlevenog maka- 1 kesica praška za pecivo&… Read More

6 коментара:

  1. njam, ovo je definitovno jedan od mojih omiljenih deserata! uh, što bih sada rado pojela pola protvana :))))

    ОдговориИзбриши
  2. a ja bih onu drugu polovicu:))))....
    pusa za ovaj recept:).....

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман8. јул 2010. 23:13

    Aaaa Joja draga što nam radiš?:)))
    Ma znaš da mi je drago da sam otkrila tvoj blog, ti si mi na kraju večeri opuštanje, tvoj blog mi dođe kao priča za laku noć:)))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  4. Drago mi je da to čujem Zondra ! Trudiću se da priče budu što zanimljivije i ukusnije svako veče ! Hvala Vam ! :-D

    ОдговориИзбриши