- 5 šoljica badema (šoljice za kafu)
- 3 šoljica šećera
- malo margarina
Sipajte šećer u šerpu pa mešajte na najjačoj temperaturi dok se ne istopi ( možda će Vam izgledati kao da se ušećerio ali ništa ne brinite, tako treba ). Nastavite da mešate dok šećer ne dobije lepu braon boju. Dodajte bademe i brzo promešajte da svaki badem bude obložen šećerom. Tepsiju premažite sa malo margarina i brzo sipajte smesu u pleh, rastanjite i ostavite da se ohladi 30 minuta pa lomite i krckajte ! :-D
P.S. Ovo je slatkiš na brzaka a od onoga što se može naći u kući ! Ja sam stavila pola belog ,pola žutog šećera - izbor je na Vama ! :-D
Njamiii!
ОдговориИзбришиevo je opet!!!!!!!!!! pa odmaras li ti seko nekada? bas zavidim tvojim ukucanima al se slade :)ovo me podseti na skolske dane i poslasticarnice blizu osnovne, secas se?
ОдговориИзбришиHvala Draga Zondra! :-D
ОдговориИзбришиKako da ne sejo pa ko je u porodici tamanio najviše slatkiša?? JA NARAVNO !!! :-))))))
e to je bilo nekada, a ko predvodi sada???!!! uh
ОдговориИзбришиPodsjetila si me na slatkiše koje smo nekada davno radili kod kuće s orasima - upravo tako, jasno bez smeđeg šećera. Mislim da ih je mama koristila za neke kolače (sve se mljelo), ali ja sam voljela lomiti zube jedući ih.
ОдговориИзбришиOvo zaista super izgleda! :)
ОдговориИзбришиKoliko Jovana kuva mi ne možemo da stignemo da prokomentarišemo. Prvo ona kikiriki piletinaj je odlična a ovi bademi mogu odmah posle nje na grickanje. Na ćalost ja imam ukućane sa zubima koji ne dozvoljavaju to krckanje ali ovo me podseća na susam lolice!
ОдговориИзбришиovo je odličan i brz slatkiš, svaka čast na odličnoj ideji
ОдговориИзбришиAki samo klopaj ! :-))
ОдговориИзбришиΚάθαρσις, Jelena, Nina to sa orasima je i dan danas popularno kod nas za grilijaš tortu uh kad to moja ujna napravi pa to je prste da poližeš, samo ide i viče "neću imati dovoljno za tortu! " hehehehehe! Nisu ni kod nas starijim ukućanima zubi jača strana ali trude se , tope u ustima i slade se ! :-)))) Hvala Vam devojke od srca ! :-*