субота, 22. јануар 2011.

Pileća džigerica sa jabukom

2

- oko 400 gr pileće džigerice
- 1 veća jabuka
- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )
- 2 glavice crnog luka
- 4 kašike kečapa
- 2 čena belog luka
- peršun , začin C
Crni luk iseckajte na rebarca, jabuku očistite i krupno izrendajte, papriku isecite na tanje štapiće i stavite da se dinstaju 10-tak minuta na malo ulja uz dodatak 1 dl vode. Dodajte džigericu isečenu na komadiće , kečap, začin C po ukusu i nalijte sa 2,5 dl vode pa krčkajte na umerenoj temperaturi nekih 15-tak minuta tj. dok tečnost skoro ne uvri a džigerica omekša . Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk i služite uz bareno povrće ili pirinač i , naravno , seckan peršun. Prijatno !
P.S. Jelo koje je zaista brzo (gotovo za pola sata  ) i što je još važnije mnogo ukusno !! Uživajte !

Related Posts:

  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More

2 коментара: