субота, 29. јануар 2011.

Rolovana piletina i krompir pljeskavice

2


Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :
- 4 manja pileća bela mesa
- 100 gr suvog vrata
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 24 komada suvih šljiva (bez koštica)
- 4 kašičice senfa 
- začin C, biber
- susam
Svako parče mesa presecite na pola , ali ne do kraja, tako da dobijete 4 šnicle. Istanjite ih tučkom za meso, začinite začinom C i biberom , premažite senfom , poređajte na svaku šniclu suvi vrat , stavite po 4 suve šljive (presečene na pola) , rendani kačkavalj , urolajte ih pa pričvrstite čačkalicom ili vežite kuhinjskim koncem. Stavite rolovane šnicle u pleh obložen papirom za pečenje (nauljite malo papir). Premažite svaku šniclu sa malo ulja, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 1h tj. dok meso ne porumeni.  Pečeno meso ostavite da se malo prohladi pa secite ukoso na šnite i služite sa krompir pljeskavicama (kao ja) ili sa prilogom po želji .  Prijatno !

Za krompir pljeskavice Vam je potrebno :
- 1 kg krompira
- 2 dl vrelog mleka
- 50 gr seckane slanine
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 4 češnja belog luka
- majoran, začin C , biber
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende. Prelijte ga vrelim mlekom, dodajte seckanu slaninu, izgnječen beli luk, umućena jaja, brašno , malo majorana, pa začinite po ukusu sa začinom C i biberom i dobro promešajte. Odmah kašikom vadite smesu na vrelo ulje i odozgo pritisnite kašikom da biste dobili oblik pljeskavice. Pržite dok lepo ne porumeni sa obe strane jer treba da budu hrskave ! Gotove pljeskavice stavljajte na papirni ubrus da upiju višak masnoće i služite ih tople i npr. sa tartar sosom !! 
P.S. Sjajna slatko-slana kombinacija za ljubitelje suvih šljiva a sve to odlično se dopunjava ovim hrskavim i neodoljivim "pljeskama" !!! Uživajte ! 

Related Posts:

  • Kuvani pirinač- 1 čaša od 2dl pirinča - 3 čaše od 2 dl vode - 1 kašika ulja , začin C , peršun Dobro operite pirinač , stavite ga u šerpu, nalijte vodom i dodajte k… Read More
  • Grašak sa šargarepom- 1 pakovanje zamrznutog graška - 2 veće šargarepe - 1 kocka za supu - 2 čena belog luka - kašičica margarina  - peršun , so U šerpu stavite još … Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More
  • Krompir u francuskom sosu- 1/2 kg krompira - 200 ml slatke pavlake  - 50 ml belog vina - 80 gr oraha   - 3 čena belog luka - 50 gr margarina - ulje, so Krompir oljuš… Read More
  • Loptice od pirinča- 1 šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 2 jajeta - 80 gr prezli - 80 gr biljnog kačkavalja - bosiljak (svež ili sušen ) - so , biber , začin C  Piri… Read More

2 коментара:

  1. Ja sam se najela samo od gledanja. Ovo ti je fenomenalno:))))

    ОдговориИзбриши
  2. Šljive mi se jako dopadaju kao dodatak! Mi smo zemlja šljiva a samo ih koristimo u šljivovici i poneko kuva kompot. Baš smo čudan narod!

    ОдговориИзбриши