четвртак, 3. фебруар 2011.

Medena piletina

11

U okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 koja je zadala med kao namirnicu s kojom ćemo se "igrati" ovog meseca ! Pa evo jednog sjajnog recepta u slatko-slanoj kombinaciji pa ako ste ljubitelj  istih sigurno ćete uživati  ! 

- 350 gr pilećeg belog mesa
Za umakanje mesa Vam je potrebno :
- 6 kašika kukuruznog griza (palenta)
- 2 belanca
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Žicom za mućenje izlupajte belanca , pa dodajte ulje, griz, so i biber i dobro promešajte . Piletinu iseckajte na kocke pa je ubacite u pripremljenu mešavinu i dorbo promešajte da svako parče mesa bude obloženo smesom. Stavite meso u frižider na sat vremena. Izvadite meso pa ga propržite na vrelom ulju sa obe strane ali pazite da Vam se ne slepe tj.napravite razmak između parčadi mesa. Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom u činiju i ostavite na toplom dok pripremate medeni sos.
Za medeni sos Vam je potrebno :
- 1 veći praziluk (i zeleni i beli deo)
- 1 suva crvena paprika
- 5 kašika meda
- 4 kašike kečapa
- 2 kašike kukuruznog griza (razmućenog u 1/2 dl vode)
- 1 kašika soja-sosa
- 1/2 čaše vode (čaša od 2dl)
- 2 kašičice susama
- začin C
Zeleni deo praziluka isecite na dugačke, tanke trakice , a beli deo na krugove. U dublji tiganj zagrejte 2 kašike ulja (upotrebite ulje u kome ste pekli meso) , dodajte zelene delove praziluka i seckanu suvu papriku pa ih kratko propržite. Zatim dodajte soja-sos, kečap, med, bele delove praziluka i vodu i sve dobro promešajte pa pustite da proključa. Dodajte razmućeni kukuruzni griz, susam i piletinu i sve dobro promešajte , ostavite još minut da prokrčka i sklonite. Servirajte toplo uz bareni pirinač ili krompir i salaticu po želji !
P.S. Sjajno!!! Probajte i uživaćete u neodoljivom slatko - slanom ukusu !! 

Related Posts:

  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More
  • Zapečene krmenadle - 8 svinjskih krmenadli- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)- 6 dl goveđe supe od kocke- 1,5 dl kečapa- začin C , biberKrmenadle istanji… Read More

11 коментара:

  1. Volim ove slatke varijante i pre dva dana smo njupali nešto slično u Kineskom restoranu. Odlično Jovana!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala puno Jelena , Ami ! Zaista je odlično!!

    ОдговориИзбриши
  3. Imaš još jednu nagradu na mom blogu :)
    p.s. super recept

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan recept!
    Baš mi se sviđa ta kombinacija..
    PUSA VELIKA

    ОдговориИзбриши
  5. Svima hvala od srca na divnim komentarima !!! Divni ste !!

    ОдговориИзбриши