уторак, 10. август 2010.

Piletina sa karijem i soja sosom

8

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1,5 dl supe od povrća
- 1 dl soja sosa
- 1 dl kečapa
- 2 kašike gustina 
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika karija
- 1 kašika pečenog susama
- malo ruzmarina 
- začin C, biber
Piletinu isecite na trake, pospite karijem, začinom C i biberom po ukusu. Zatim uvaljajte meso u gustin pa ga ispecite na vrelom ulju da porumeni. Izvadite meso iz tiganja i ostavite na toplom. Posebno u činiji sjedinite soja sos, kečap , jabukovo sirće, supu od povrća i šećer,  dobro promešajte malo začinite po ukusu i stavite u dublji tiganj da kratko prokuva. Dodajte piletinu u sos i dinstajte na umerenoj temperaturi dok meso skroz ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Gotovo meso pospite sa susamom i ruzmarinom. Služite toplo uz pirinač i povrće ili prilog po želji. 
P.S. Preporučujem kuvani pirinač sa grilovanim povrćem jer je odlična kombinacija uz ovako spremljeno meso! Ukus mesa je odličan, pikantan a ako želite da bude malo ljutkasto (kao moj suprug :-D ) onda dodajte u sos malo čilija u prahu ! Prijatno ! :-D


 

Related Posts:

  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More

8 коментара: