четвртак, 4. новембар 2010.

Brza piletina

2

- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)
- 100 gr pirinča
- 100 gr kukuruza
- 100 gr graška
- 1 crvena paprika
- 3 kašike kikiriki putera
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kečapa 
- začin C, vegeta
Meso isecite na kockice (ako su u pitanju bataci odvojite meso od kostiju). U činiju stavite meso , začinite sa začinom C i dobro promešajte. Dodajte kikiriki puter i soja sos i rukama sve izmešajte da svako parče mesa bude uvaljano u puter i sos. Pržite meso na ulju sa svih strana. Na pola prženja dodajte kečap i dobro promešajte meso.Prženo meso vadite rešetkastom kašikom i stavite na toplo. U šerpu stavite grašak, kukuruz i seckanu papriku da se kuvaju pa na pola kuvanja dodajte pirinač, nalijte vode da ogrezne, sipajte kašiku ulja i začin C i kuvajte dok tečnost ne ispari tj. dok pirinač ne bude kuvan. Servirajte pirinač na tanjir a preko stavite piletinu i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično :-)) ! Prijatno!

Related Posts:

  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More

2 коментара:

  1. Odlična marinada! Vjerojatno ću je probati i na svinjetini, kako bih i ja mogla jesti jer me baš privlači.

    ОдговориИзбриши
  2. e ovo ti je super, lagano i za jelo i za spremanje, svidja mi se :)

    ОдговориИзбриши