понедељак, 4. април 2011.

Punjeni mesni rolat

17


- 400 gr mlevenog mesa 
- 150 gr feta sira
- 1 veza blitve
- 2 kuvana jaja
- 1 žumance
- 2 kašike prezli
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja-sosa
- biber, začin C, malo peršuna


Prezle natopite sa dve kašike vode. Blitvu dobro operite , odsecite koren i potopite je u vrelu vodu na 15-tak minuta pa je ocedite i  sitno iseckajte. Kuvana jaja izrendajte a sir izgnječite viljuškom. U mleveno meso stavite žumance , natopljene prezle, malo seckanog peršuna, biber i začin C po ukusu. Sve dobro rukama umesite i rastanjite na nauljenoj alu-foliji na oko 5 mm debljine. Izmešajte blitvu, sir i jaja i nanesite smesu preko mesa pa uvijte u rolat, stavite ga u pleh, prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta (foliju skinite posle 25 minuta pečenja) . Na 10 - tak minuta pre kraja pečenja izvadite rolat i premažite ga sa kečapom pomešanim sa soja-sosom i vratite da se zapeče. Gotov rolat izvadite, prohladite , secite na kriške i služite uz prilog po želji , a može i samo uz salatu ! Prijatno!  


P.S. Božanstven rolat! Ja sam koristila mešano svinjsko i pileće meso , a Vi po želji ! Umesto blitve možete staviti spanać ili zelje! Uživajte !  

Related Posts:

  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More

17 коментара:

  1. Ovo jelo bi trebalo biti za laku noć?:)
    Što nam radiš ženo, uvijek ogladnim kad vidim postve sa hranom prije spavanja? Ne to raditi, ne,ne:))
    Izgleda savršeno ukusno, mirisno...!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja mislim da je jedna rec dovoljna,SAVRSENO!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Stvarno prekrasno! Od sastojaka, recepta, prezentacije do fotki! :)
    Gladna sm, jako! :)

    ОдговориИзбриши
  4. ovo je odlično ! Super rolat i super si ga napravila. Jako mi se sviđa recept i kako sve skupa izgleda. Za isprobati ga.... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Volim ovakve rolade jer h možemo napraviti u bezbroj kombinacija a uvijek jako fine.

    ОдговориИзбриши
  6. Jovana, slike su odlične! Slično sam pravila ali sa kajganom! Nisam nikada prezle namakala pre upotrebe. Sigurno da to ima dejstvo! Prelepi preseci!

    ОдговориИзбриши
  7. Rolat je super, moj muz ga obozava, a i meni se svidja iako nisam neki ljubitelj mesnih rolata :) Prosli put mi se raspao jer sam meso razvukla vise nego sto treba. Nadam se da ce ovaj put ispasti bolje.

    ОдговориИзбриши
  8. Anoniman hvala puno na isprobavanju, rolat je zaista odlican ! Ne bi trebalo da vam se raspada jer je smesa kompaktna ali moguce je da ste preterali sa razvlacenjem a i mozda ste malo vise fila stavili , u svakom slucaju bice odlican drugi put :-) ! Veliki pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши